Uzungöl’e 2 ayrı proje uygulanacak!

Uzungöl’e 2 ayrı proje uygulanacak!

Ülkemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl’de, 2 ayrı proje ile rehabilite edilecek

Çaykara Uzungöl Rekreasyon Alanı İyileştirme ve Rehabilitasyon Projesi için borçlanma talebi ve Trazon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesi, Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde bugün yapılan Olağanüstü Toplantıda kabul edildi.

Trabzon’un Turizmde en önemli bölgeleri arasında yer alan Uzungöl’de yapılacak Rekreasyon Projesi içn, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2 Milyon TL ödenek gönderildiğine dikkat çeken Başkan Murat Zorluoğlu, bu ödenekle 1. Kısma başlanacağını açıkladı. 
Başkan Murat Zorluoğlu, “Burada Çevre ve Şehircilik Bakanımız 2 milyon gönderdi. Bu 2 milyon TL ile 1. Kısma başlıyoruz” dedi. Başkan Zorluoğlu, Rehabilitasyon Projesinin de 10 Milyon TL tutarlı olduğunu ifade ederek, “10 Milyon Liralık 2. Proje var. 6 Milyonunu İller Bankası bize hibe olarak veriyor 4 Milyonunu da kredi olarak alıyoruz. Uzungöl’de 10 sene önce yapılan o düzenlemeleri yenileme ihtiyacı vardı. Bu çerçevede kullanılacak”  dedi. Meclis Rehabilitasyon Projesinde İller Bankası ile görüşmeleri yürütmesi ve kredi kullanması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.   

Kaynak:61saat



Anahtar Kelimeler: Uzungöl proje uygulanacak!

İlginizi Çekebilir