Uzungöl'e eTwinning Kalite Ödülü

Uzungöl

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenleri Rehber Öğretmenleri Tuğba Otman ile birlikte hazırladıkları e Twinning Projesi ile Ulusal Destek Servisi tarafından kalite ödülü ile ödüllendirildi.

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş olan bir topluluk olan e Twinning  okullar arasında iletişim kurmak,işbirliği yapmak,projeler geliştirmek ve paylaşmak amaçları ile oluşturuldu.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılının pandemi yılı olmasına rağmen Öğretmen Tuğba Otman tarafından öğrencileri ile birlikte hazırlanan e Twinning projesi Ulusal Destek Servisi tarafından kalite ödülü ile ödüllendirildi.Pandemi dönemi olmasına rağmen öğrencileri ile iletişimi koparmadan hazırlamış olduğu başarılı projeden dolayı Rehber Öğretmen Tuğba Otman ve Proje ekibi öğrenciler önemli bir Projenin altına imza atarak Çaykara İlçesinin gurur kaynağı oldular.

MÜDÜR ÇAMURALİ-EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Şehit Mehmet Aygün İHOO öğretmen ve öğrencilerini almış oldukları bu ödülden dolayı kutladı.İşte Müdür Çamurali’nin kutlama mesajı:

Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip ortaokul öğrencileriyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğretmenimiz Tuğba Otman’ın öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz eTwinning projemiz Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketiyle ödüllendirildi. Pandemi şartlarında bu projeyi sonuna kadar takip edip bu etiketi almamızı sağladığı için öğretmenimiz Tuğba öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

eTwinning NEDİR?

eTwinning iletişim kurmak,işbirliği yapmak,projeler geliştirmek,paylaşmak,kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek, ve bu topluluğun bir parçası olmak için Avrupa Ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele(Öğretmenler,müdürler,kütüphaneciler vs.) yönelik bir platform ödülüdür.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Kuruluşu tarafından desteklenmektedir.

eTwinning Portalı

eTwinning portalı, eTwinning dünyasına giriş noktasıdır. 28 dilde kullanıma sunulmuş olan eTwinning.net’de; eTwinning ülkelerinden haberler, mesleki gelişim fırsatları, tanımayla ilgili bilgiler ve ayrıca başarılı projelerden örnekler sunulmaktadır.

Öğretmenler, eTwinning’e katılarak şunlara erişim sağlayabilirler:

eTwinning Live

Öğretmenlerin eTwinning topluluğunu tüm potansiyeliyle deneyimledikleri yerdir. Öğretmenler, diğer kayıtlı eTwinner’lar ve okullar hakkında arama yapabilir, onlarla bağlantı kurabilir ve aktivitelerini takip edebilirler. Öğretmenler, eTwinner’lar tarafından oluşturulan tüm çevrimiçi ve yerinde etkinliklere erişim sağlayabilir ve kendi etkinliklerini oluşturabilirler.

eTwinning Live aracılığıyla, öğretmenler farklı konularda ve farklı anahtar yetkinliklerde iki veya daha fazla öğretmen ve öğrencileriyle birlikte işbirliği yaparak aktiviteler gerçekleştirebilecekleri kendi projelerini oluşturabilirler.

Öğretmenler, eTwinning’in Avrupa düzeyinde sunduğu çevrimiçi mesleki gelişim fırsatlarını bulabilirler. Öğrenme Etkinlikleri; öğretmenlere bir konuyu tanıtan, fikirleri uyaran ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan kısa, yoğun ve eğlenceli kurslardır. Öğrenme etkinlikleri, genellikle 4-6 saat sürer. Çevrimiçi Seminerler, öğretmenlerin çeşitli konular hakkında bilgi edinme, konuşma ve tartışma şansını yakaladıkları bir saatlik canlı çevrimiçi video oturumlarıdır.

Öğretmenler, eTwinning Gruplarına da katılabilirler. Bu Gruplar, eTwinner’ların buluşup belirli dersler, konular ve diğer ilgi alanları hakkında tartıştıkları sanal yerlerdir. MDS tarafından koordine edilen ve deneyimli eTwinner’lar tarafından yönetilen 14 Özel Grup bulunmaktadır.Bunlar, aşağıda belirtilmiştir.

  1. Coding at schools
  2. English as a Second Language
  3. Entrepreneurship in education
  4. Bringing eSafety into eTwinning projects
  5. French as a Second Language
  6. STEM
  7. Sustainable Schools Network
  8. Game-based classroom
  9. Inclusive Education
  10. Creative Classroom
  11. Virgilio - Your eTwinning Guide
  12. Gender - Know How to Stop Stereotypes
  13. Integrating Migrant Students at School
  14. School Leadership

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' eTwinning Kalite Ödülü

İlginizi Çekebilir