Uzungöl,İstanbul Üniversitesine Teşekkür Ediyor

Uzungöl,İstanbul Üniversitesine Teşekkür Ediyor

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Uzungöl İstanbul Üniversitesine Teşekkür Ediyor” İsimli yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan için İstanbul Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Vefa Günü Programı muhteşem bir organizasyon ile gerçekleşti.

Vefa Günü programının öyküsü biraz ilginç ve ilginç olduğu kadar da Vefa kavramının ne kadar önemli bir değer olduğunu bizlere ifade edecek niteliğe sahip…

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak 2022 Yılı Yaz mevsiminde Uzungöl’ü ziyarete gelir.Uzungöl ziyaretinde Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan ile de sohbet etme imkanını yakalar Rektör Mahmut Ak.

Dursun Ali İnan gelen her misafirine karşı göstermiş olduğu yakın ilgi ve samimiyeti İstanbul Üniversitesi Rektörüne de gösterir.Sohbet koyulaşır.Dursun Ali İnan Uzungöl’ün 50 senelik Turizm öyküsünü Rektör Mahmut Ak ile paylaşır.

Daha sonra Dursun Ali İnan müzesine geçerler ve Müzeyi birlikte gezerler.Dursun Ali İnan Bölge insanının 200 senelik yaşam kesitlerinin içinde sergilendiği ve 50 senelik bir altyapı ve birikim sonucunda Ülke ve Dünya Turizmine kazandırmış olduğu Dursun Ali İnan Müzesi ile ilgili Rektör Mahmut Ak’a detaylı bilgiler sunar.

Müzede sergilenen her eser birer tarihi eser niteliği taşımaktadır.Ve İstanbul Üniversitesi Rektörü büyük bir ilgi ve hayranlık ile Dursun Ali inan’ı hem dinler hem de Müzeyi büyük bir dikkat ile gezer.

Sohbetin sonunda fikrini Dursun Ali İnan’a açar İstanbul Üniversitesi Rektörü.İstanbul Üniversitesi tarafından topluma örnek olmuş,başarılı ve model çalışmaları ile toplumu değişime taşıyan kişiler için Vefa Günleri gerçekleştirdiklerini ayrıca Kültürel Çevre ile ilgili olarak toplumda  farkındalık oluşturmak amacı ile bu Vefa Günleri etkinliklerine Uzungöl ve Bölge Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan’ı da eklemek istediklerini ifade ederek ayrılır Uzungöl’den.

Rektör Mahmut Ak İstanbul’a döner.Yaklaşık iki ay sonra İstanbul Üniversitesinden bir teknik ekibi kamera ve fotoğraf makineleri ile birlikte Uzungöl'e gönderir.Teknik ekip günlerce Uzungöl’de kalarak muhteşem bir belgesel film hazırlar Dursun Ali İnan için.

Daha sonra Vefa Günü Programı için Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan İstanbul Üniversitesine davet edilir.

Kimler yoktur ki Vefa Günü Programında…Tabiri caiz ise herkes var.

Programın hazırlanmasında büyük emekleri olan Çaykara’lı İş Adamı  Hasan Hüsnü Okur  Trabzon Milletvekillerinden ve Eski Spor Bakanlarımızdan  Sayın Faruk Nafız Özak ,

İçişleri eski bakanımız Sebahattin Öztürk

, Ulaştırma eski bakanımız Mehmet Cahit Turhan,

 İstanbul İl Kültür turizm Müdürümüz Sayın Coşkun Yılmaz, 

Sağlık bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl,

 Arnavutköy Belediye Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı, 

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesinin kurucusu Kenan Yavuz

Trabzon’umuzun  değerli ressamı ve müze kurucusu Süleyman Saim Tekcan, 

Uzungöl ve Çaykara Dernekleri Yöneticileri,

İstanbul’da Trabzon İlimizi  büyük bir başarı ile Temsil eden İş Adamı Cemal Akyüz ,

Ve daha ismini yazamadığımız onlarca misafir.

Vefa Günü Programı Programın Organizatörü İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak tarafından gerçekleştirilen açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra diğer konuşmalar gerçekleştirildi.

Trabzon İlini İstanbul’da büyük bijr başarı ile temsil eden İş Adamı Cemal Akyüz’ün konuşması alkışlar eşliğinde dinlendi.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu en önemli şairlerden Dursun Ali İnan’ın oğlu Uzungöl’lü Genç İş Adamı ve Şair Mehmet İnan tarafından okunan birbirinden güzel şiirler büyük bir ilgi ile dinlendi.

Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan tarafından her zamanki gülen yüzü ve akıcı uslubu ile gerçekleştirilen konuşma programa damgasını vurdu.

Programın son bölümünde ise

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl,

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak tarafından ;

Uzungöl ve Bölge Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan’a birer plaket takdimi gerçekleştirildi.

Öyle diyor Genç İş Adamı Sevgili Mehmet İnan…

Hocam diyor…Babamın müzesinde belki yüzlerce belki binlerce ödül ve plaket var.

Ama bizler,böylesine muhteşem bir ortamı daha önce hiç yaşamamıştık.

İstanbul’a adım attığımız andan itibaren…

Muhteşem bir ilgi ile karşılandık.

Tarihi Müze ölliği taşıyan İstanbul Üniversitesinde Mavi Salon’da bizlere muhteşem bir program ve organizasyon gerçekleştirildi.

Ve Rüya gibi bir organizasyon ile geri döndük.

Ne diyelim Sevgili Mehmet İnan…

Adı üzerinde…

Vefa böyle bir şey işte…

Kıymetli Rektörümüz Sayın Mahmut Ak’a teşekkür etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Bizim Uzungöl olarak…

Belki de seneler öncesinde yapmamız gereken…

Vefa Programını Kıymetli Rektörümüz…

En mükemmel bir şekilde organize ederek hem toplum adına Vefa Borcunu ödemiş oldu hem de  çok önemli bir eksikliği de tamamlamış oldu.

Ve Teşekkürler Sevgili Dursun Ali İnan…

Uzungöl ve Bölge Turizmi sana çok şey borçlu…



İlginizi Çekebilir