Uzungöl´lü Dağcılar Doğa Harikası Yerlerde!

Uzungöl´lü Dağcılar Doğa Harikası Yerlerde!

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü Derneği üyesi dağcılar, Kırklar dağına yeni keşfettikleri güzergâhla zirve yaptılar.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü Derneği kurulduğun beri yöremizin tanıtımını ve zorluk derecesi çok fazla olan alternatif trekking bölgelerini keşfetmeye devam ediyor. 

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü üyesi dağcılar daha önce çıktıkları Kırklar dağına bu kez zorluk derecesi yüksek olan kuzeyden güneye doğru uzanan Demirkapı Yedigöller bölgesi güzergâhı boyunca irili ufaklı 12 adet göllerin bulunduğu yeni bir parkur keşfedere Kırklar dağı zirvesine ulaştılar. 

Yürüyüş boyunca harika doğa manzarasıyla bir süre baş başa kalan dağcılar, harika göl manzaraları karşısında mutluluklarını gizleyemediler.   

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü Derneği olarak yöremizin tarihi ve doğal güzellikleri olan yerlere etkinlik düzenleyerek buralara halkımızın ilgisini çekmek istediklerini söyleyen Dernek Başkanı, Aydın Mutlu, Trabzon, Çaykara yalnız Türkiye´nin değil, Dünya´nın sayılı cennetlerinden biri. Birbirinden güzel vadileri, gölleri ve Doğal güzellikleri bünyesinde barındıran kaç şehir vardır ki?. Bölge insanımıza tanıtacağımız Trekking parkurları, henüz tam olarak keşfedilmemiş yerleri, vadiler ve trekking yapılabilecek parkurlar, kamp için uygun alanlar bulmak için değişik yerlerde etkinlik düzenliyoruz,"dedi. 

Kırklar Dağı bölgesinde birçok farklı güzergâhların bulunduğunu ve mutlaka her dağcının görmesi gereken doğa harikası yerlerin olduğunu ifade eden Mutlu,? Bu bölgede yaz kış faaliyet gösterebilecek donanımlı tüm doğaseverleri yapacağımız bundan sonraki etkinliklerimize bekliyoruz,? ifadesini kullandı.  

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir