Uzungöllü Dağcılar Şehitlerin Anısına Tırmandı

Uzungöllü Dağcılar Şehitlerin Anısına Tırmandı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar Geleneksel 18. Çanakkale Şehitlerini Anma Kaz Dağları Tırmanışına katıldı.

TÜRKİYE´nin dört bir yanından 218 lisanslı dağcının katıldığı "Geleneksel 18. Çanakkale Şehitlerini Anma Kaz dağları Tırmanışı yapıldı. Tırmanışa Trabzon´dan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi sporcular da katıldı.

Kulüp Başkanı Aydın Mutlu´nun başkanlığında tırmanışa katılan Trabzonlu dağcılar, Ayazma´ da kamp kurarak sabah saat 05: 00´de başlayan ve 11 saat süren tırmanışın altında Kar ve tipi altında ki Kaz Dağları zirvesine ulaşılarak Türk Bayrakları açmış ve İstiklal Marşı okundu. Duygusal anların yaşandığı tırmanış etkinliğinde Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcıların Trabzon´u temsil etmenin mutluluğunu yaşadılar. 

Trabzon´u en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Aydın Mutlu,? yapılan 11 saatlik zorlu Kaz dağları tırmanışımızla, Çanakkale´de vatanları uğrana can vermiş şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirterek bu kahramanlık destanının gelecek nesillere aktarılmasının, hepimizin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi. 



İlginizi Çekebilir