Uzungöllü Dağcılardan "Cumhuriyet Tırmanışı"

Uzungöllü Dağcılardan

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi sporcular 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erciyes Dağı´na tırmandı

Türkiye dağcılık federasyonunun düzenlemiş olduğu her etkinliğe aralıksız katılarak sesini her gün biraz daha duyuran, Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi sporcular, Türkiye´nin 22 ilinden Kayseri´ye gelen 110 dağcı ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erciyes Dağı´na tırmandı./resimler/2015-10/31/2233053813308.jpgTürkiye dağcılık Federasyonu´nun 18´ncisi düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Erciyes zirve Tırmanışı´na Trabzon´dan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi ile birlikte ülkemizin değişik yerlerinden gelen 110 dağcı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nde toplandı. Dağcılar, buradan Erciyes Dağı´nın Tekir bölgesine hareket etti. Burada katılımcılara bilgi verildikten sonra 110 dağcı Erciyes A.Ş.´nin teleferikleri ile 2 bin 650 metre yüksekliğe çıktı. Dağcılar, kısa bir yürüyüş sonrasında Coban İni Mevkii´ne ulaşarak burada kamp kurdu. 29 Ekim günü sabah saat 04: 30´da ise zirveye hareket eden dağcılar, 7 saatlik zorlu tırmanışın ardından Şeytan Deresi rotasını izleyerek zirveye ulaştı./resimler/2015-10/31/2233374748184.jpgDağcılar Erciyes Dağı´nın zirvesinde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı´nı okudu. Zirve defterine kulübün adını ve kulüp sporcularının adını yazarak imzalayan dağcılar, anlamı büyük olan bir etkinliği tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar. 

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu etkinlikle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlemiş olduğu faaliyetlere aralıksız olarak katıldıklarını belirterek, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bize bırakılan Cumhuriyet emanetini sahip çıktığımızı gösterme adına Kayseri Erciyes´te düzenlenen  ?´Cumhuriyet Tırmanışı´na Trabzon´dan UDSAK üyesi arkadaşlarımızla katıldık,?dedi. 

Türkiye dağcılık federasyonunun düzenlemiş olduğu faaliyetlere Trabzon´dan düzenli bir şekilde katılarak her faaliyeti başarıyla tamamladıklarını ifade eden Mutlu, Cumhuriyet tırmanışı kapsamında zirveye ulaştığımızda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı´nı okuduk. Şanlı bayrağımızı dalgalandırdık. Ayrıca UDSAK olarak zirve defterini imzalayarak yaptığımız bu anlamlı tırmanışımızı milletimize armağan ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir