Uzungöl'lü Dağcıların En Zor Sınavı

Uzungöl

Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun (TDF) yaz temel eğitim kampına katılan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi sporcular eğitimlerini tamamlayarak Trabzon'a döndüler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun (TDF) Erzurum`un Uzundere İlçesi`nde düzenlediği yaz temel eğitim kampına katılan Türkiye'nin değişik illerinden dağcılık kulübü üyesi 117 dağcı ile birlikte eğitime katılan Uzungöl doğa sporları üyesi dağcılar, sarp kayalara tırmanarak en zorlu sınavdan geçti. /resimler/2015-5/11/2101216739513.jpgErzurum- Artvin karayolu kenarında, ünlü Tortum Şelalesi yakınında düzenlenen bir haftalık dağcılık kampına katılan Uzungöl doğa sporları üyesi başkan Aydın Mutlu, Mustafa Mutlu ve Recep mutlu ile birlikte 15- 60 yaş aralığındaki sporcular, dağcılığın temel kurallarını, doğada hayatta kalma koşullarını bir hafta boyunca öğrenme olanağı buldu.  

Uzundere`nin 1 kilometre çıkışında sarp kayalıkların kenarına kurulan çadırlarda yeme, yatma sorunlarını gideren sporcular, bir hafta boyunca güne sabahın ilk ışıkları ile eğitime başladılar. Dağcılar, 30 dakikalık sabah sporunun ardından kayalara çıkarak 9 çalıştırıcı eşliğinde temel eğitim aldılar. Öğle vakti kamp kurdukları çadırlarına dönen dağcılar, kendi yaptıkları yemeği yedikten sonra bir süre dinlenmenin ardından yine kayalık bölgeye çıktılar. /resimler/2015-5/11/2101486427616.jpgSarp kayalıklara tırmanmayı öğrenen dağcılar sınavı geçebilmek için antrenörlerin söylediklerini eksiksiz yerine getirdiler. Gün batımı ile birlikte yeniden çadırlarına dönen dağcılardan kimi, arkadaşının başına pet şişe ile döktüğü soğuk su ile saçını yıkıyor, kimi de cep telefonunu ayna gibi kullanarak sakal tıraşı oluyor. Yemeklerini yedikten sonra saat 22.00`da çadırlarına girmek zorunda olan dağcılar, günün yorgunluğunu uyuyarak attılar. 

ÇOK ZORLU SINAVDAN GEÇTİK

Uzungöl doğa sporları üyesi arkadaşlarımızla birlikte TFF yaz kampına Türkiye`nin değişik coğrafyasından ilk kez katılan 117 sporcu ile birlikte dağcılığın olmazsa olmazlarını disiplinli bir eğitim sayesinde öğrendiklerine dikkati çeken Uzungöl doğa sporları Kulübü başkanı Aydın Mutlu, kamp yeri seçimi, ip düğümleri, yürüyüş tekniği, beslenme, kaya tırmanışı gibi temel bilgilerle ilgili eğitimden geçtik. Gerçekleştirilen bu eğitimden sınav sonunda başarılı olan arkadaşlarımıza Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından `dağcılık eğitimlerini tamamdı` sertifikası verileceğini bunun sonucunda sertifika alan sporcularımız, dağlara rahatlıkla çıkacak, rehberlik yapacak ve ülkemizi gerektiği zaman yurt dışında temsil edecektir," dedi./resimler/2015-5/11/2102154084373.jpg 

 



İlginizi Çekebilir