Uzungöl, Misafirlerini Ağırlamayı Bekliyor!

Uzungöl, Misafirlerini Ağırlamayı Bekliyor!

Doğu Karadeniz`e gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği turizm merkezi Uzungöl misafirlerini bekliyor.

Zengin bitki örtüsü, göl'ü, akan suları ve kendine özgü manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin adeta gözdesi olan Uzungöl, havaların ısınmasıyla misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Orman örtüsü, turistik pansiyonları ve Uzungöl`ün kaynağını oluşturan Haldizen vadisinden yeşillikler arasından insanı dinlendiren ışıl ışıl akan derenin huzur veren sesiyle, Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Uzungöl, ziyaretçilerine hizmet kalitesi açısından iyi bir sunum yapmaya hazırlanırken, otel ve restoranlarda artış yaşanıyor. 

Geçen yıl 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Uzungöl'de yatak kapasitesi 4 bin 500 kapasiteye ulaşmış durumda. Ayrıca bu yıl göl'ün kenarında yapılan çevre düzenlemeleriyle dinlenebilecekleri yeni alanlar oluşturuldu. 

Havaların ısınmasıyla birlikte Uzungöl'e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı şimdiden olmaya başladı. Özellikle uzungöl'e gelecek olanlar için daha yüksekte, dağların eteklerinde Haldızen Vadisi boyunca derenin yoğun bir şekilde akan su sesi ile birlikte yolda muhteşem manzaraları seyredebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. 

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir