Uzungöl,Turizm Merkezi Statüsüne Kavuşmak İstiyor

Uzungöl,Turizm Merkezi Statüsüne Kavuşmak İstiyor

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl’ün Turizm Merkezi Statüsüne kavuşmak istediğini ifade etti.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl’ün Turizm Merkezi olmak istediğini ifade etti.

29 Temmuz 2023 Tarihinde Trabzon’da Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Başkanlığında gerçekleştirilen Turizm Değerlendirme toplantısında söz alan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş toplantıda Uzungöl Platformu olarak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün Devlet Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmesini istediklerini ifade etti.

Toplantıda bu talebini Kültür ve  Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na iletti.

Başkan Mehmet Keleş ayrıca konu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirerek Uzungöl’ün Turizm Merkezi olması talebini dile getirdi.

Mehmet Keleş Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Uzungöl insanı 49 senelik uzun ve yorucu bir sürecin ardından Uzungöl’ün Turizm alanında bir dünya markası haline getirilmesini sağlamıştır.

Uzungöl’de insanlar babalarından kalma Ata toprağı üzerinde Kamu Malına en küçük bir müdahalede bulunmadan ev ya da işletme yaparak Ülke ve Dünya Turizminin hizmetine sunmuştur.

Bu süreç içerisinde en büyük sıkıntı İmar Planı konusunda yaşanmış ve bir türlü çıkarılamayan İmar Planı en büyük engel olarak insanların karşısına çıkmıştır.

Ankara’da masa başında hazırlanan ve Uzungöl gerçekleri ile hiçbir şekilde örtüşmeyen İmar Planları Uzungöl’de uygulanmak istenmiş,ancak Uzungöl’e giydirilmek istenen bu elbise Uzungöl’e uymadığı için,Uzungöl’ün gerçekleri ile örtüşmediği için her seferinde vatandaşların karşı çıkması ile İPTAL edilmek durumunda kalmıştır.

Uzungöl Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu tarafından 1989 Yılında Tabiat Parkı  ilan edilmiş ve 1990 Yılında ise Turizm Bölgesi olmuştur.

1998 Yılında SİT Alanı ilan edilmiş olan Uzungöl 2004 Yılında ise Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesi sebebi ile Turizm Alanı olmaktan çıkarılmıştır.

Günümüzde ise Uzungöl bir çok Kurum ile iç içe yönetilmektedir.Bir yandan Özel Çevre Koruma Kurulu,bir Yandan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu,Bir Yandan Milli Parklar Genel Müdürlüğü,bir yandan Orman Bakanlığı,bir yandan DSİ,Bir Yandan Afet İşleri Genel Müdürlüğü,Trabzon Büyükşehir Belediyesi,Çaykara Belediyesi.

Bu kurumların tamamının çalışma sistemi birbirinden farklı.Ve bu çalışmalar esnasında Uzungöl’de inanılmaz bir yetki karmaşası yaşanmakta,karşılaşılan bir sorun esnasında vatandaşlar hangi kuruma başvuru yapacağını bilemediği gibi Kurumlar da çalışırken birbirlerine tezat olan uygulamalar fazlaca karşımıza çıkmakta,her kurum kendi kuralları ile vatandaşların karşısına dikilmekte ve vatandaşların eli kolu bağlanmakta tabiri caiz ise vatandaşımız nefes alamayacak bir duruma getirilmektedirler.

Artık günümüzde şu gerçek çok net bir şekilde görülmektedir.

Uzungöl’de Kurumlar arasındaki yetki karmaşasına son verilmeli ve Uzungöl tek Merkezden yönetilmelidir.

Her sene Yerli ve Yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapan Uzungöl,Devlet tarafından Turizm Merkezi ilan edilmeli ve Uzungöl’ün sorunları Uzungöl’den çözüme kavuşturulmalıdır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi Uzungöl’ün sorunlarını çözememektedir.

Bu itibar ile Uzungöl Platformu olarak talebimiz Uzungöl Turizm Merkezi ilan edilmeli,Uzungöl’e özel bir statü kazandırılarak İlçe olması sağlanmalı ve yerinden yönetim ile Dünya Turizmine çok daha kaliteli bir şekilde hizmet vermesi sağlanmalıdır.

29 Temmuz 2023 Tarihinde Trabzon İlinde Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun yönetimlerinde gerçekleştirilen Trabzon Turizm Değerlendirme Toplantısında bu taleplerimizi dile getirdim.

Kültür ve  Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’ndan bu konuda bizlere destek olunması talebimizi kendilerine sundum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu Uzungöl’ün Turizm Merkezi olarak ilan edilmesinin ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile olabileceğini ifade ettiler.

Bizler de kendilerinin bu konuda aracı olarak konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaşılarak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün Turizm Merkezi olması yönündeki taleplerimizi kendilerine ilettik.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir