Uzungöl,Turizmde Zirve Yaptı

Uzungöl,Turizmde Zirve Yaptı

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl tarihinin en kalabalık Turizm sezonunu yaşıyor.

Yerli ve yabancı yüzbinlerce misafir her gün Uzungöl’ü ziyarete geliyor.Günün her saatinde Uzungöl’de inanılmaz bir yoğunluk yaşanıyor.Otellerde doluluk oranı %100.Yer bulabilmek nerede ise imkansız Uzungöl’de.Sadece son dakikada rezervasyonunu iptal eden misafir olursa yer boşalabiliyor.Boşalan yerler de anında doluyor.

Son günlerde özellikle Sosyal Medyada ve Ulusal basında Uzungöl ile ilgili oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı operasyonunun tam tersine.Yerli ve yabancı misafirler Uzungöl’de hep bir arada gönül rahatlığı ile tatillerini yapıyorlar.Hiç bir misafirin de her hangi bir rahatsızlığı yok.

Uzungöl’ün Turizm alternatifleri…Glazomat Bölgesi her gün onbinlerce misafirin uğrak yeri.Ancak yol sorunu her turizm sezonunda olduğu gibi bu Turizm sezonunda da aynı şekilde devam ediyor.Ayrıca altyapı ve elektrik sorunu da gündemden düşmüyor Glazomat Bölgesinde.

Karester Yaylası muhteşem doğa güzelliği ile doğa hayranlarını kucaklıyor her gün.Binlerce misafir özel araçları ile Garester Yaylasında tatilin keyfini çıkarıyor.Trafik çilesini aşabilen misafirler tabi.

Seyir Terası misafirlerin her gün en fazla ilgi gösterdikleri yer.Seyir Terasında fotoğraf çekebilmek için yer bulabilmek nerede ise mümkün değil.İnsanlar burada fotoğraf çekebilmek için adeta sıra bekliyorlar.

Göl  çevresi yürüyüş parkuru tıklım tıklım.İnsanlar huzur içinde aileleri ile birlikte ya yürüyüş yapıyor ya da aileleri ile birlikte çay ya da kahvelerini yudumlayarak tatilin tadını çıkarıyorlar.

Barajlar Bölgesi Turizmin en yoğun olduğu yerler.Buralarda da her gün onbinlerce insan muhteşem tabiat güzelliği eşliğinde tatilin tadını çıkarıyorlar.

Macera Parkı muhteşem güzelliği ile her gün yerli ve yabancı misafire ev sahipliği yapmanın tatlı heyecanını yaşıyor.

Haros Komları mükemmel bir tatil köyü konumunda.Huzur dolu ve sakin ortamı ile doğa ile baş başa tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden bir tanesi Haros Komları.

Çayıroba ve Demirkapı Mahalleleri her gün tıklım tıklım.Doğa dostları sabahın ilk ışıklarından akşam karanlığına kadar aileleri ile birlikte tatilin tadını çıkarıyor.Kimi mangalını yakıyor.Kimi semaverde çayını demliyor.Ve huzur içinde tatilin keyfini çıkarıyorlar.

Yedigöller bildiğiniz gibi.İnsan seli yaşanıyor her gün Yedigöller bölgesinde.Misafirler huzur içinde tatilin tadını çıkarıyorlar.

BAŞKAN KELEŞ-UZUNGÖL TARİHİNİN EN YOĞUN SEZONLARINDAN BİRİNİ YAŞIYOR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl’ün tarihinin en yoğun sezonlarından bir tanesini yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl’ün muhteşem Turizm altyapısı,modern tesisleri,48 senelik Turizm tecrübesi ve yerli yabancı misafir ayrımı yapmaksızın tüm misafirlere kucak açan engin hoş görü ve turizm anlayışı ile bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılı Turizm sezonunda da yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yaklaşık iki aydır tesislerde doluluk oranının %100 dolaylarında olduğunu ve bu doluluk oranının Eylül ayının ortalarına kadar %80-90 sonuna kadar ise %75-80 dolaylarında  devam edeceğini beklediklerini ifade eden Başkan Mehmet Keleş,Uzungöl’ün Turizm anlamında sadece Trabzon ilimize artı bir değer katmadığını aynı zamanda Karadeniz Bölgesine ve Ülkemize artı bir değer kattığını,Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirlerin Rize,Artvin,Giresun Odu gibi bölge illerini de ziyaret ettiğini ve Uzungöl sayesinde bu bölgelerin de Turizm yoğunluğu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Turizmin Bacasız Sanayi olduğunu ifade eden Başkan Keleş döviz girdisi anlamında da Uzungöl’ün Ülke Ekonomisine çok önemli artı bir değer kattığını bölgede Uzungöl dışında da taksicisinden iletmecisine,esnafından, pazarlamacısına,oto kiralamacısından ,emlakçısına kadar herkesin Uzungöl sayesinde evine ekmek getirdiğini bu anlamda Turizm anlamında Ülke ve Bölge ekonomisine bu kadar büyük artı değerler katan Uzungöl’ün bu değerleri ile Dünya Turizminde bir marka haline geldiğini sözlerine ekledi.

Konuşmasında Turizm Cenneti Uzungöl’ün her gün yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği devasa bir Turizm Merkezi olduğunu anımsatan Başkan Mehmet Keleş,Turizm sezonunda Uzungöl’ün en büyük sorununun Trafik sorunu olduğunu,Uzungöl’de uygulanabilir bir İmar Planının bulunmadığını bu planının bulunmaması sebebi ile Trafik sorununun da Turizme sezonunda işkence haline geldiğini,oysa Uzungöl insanının talebi olan İmar Planının  trafik sorununu da doğal olarak ortadan kaldıracağını,misafirlerin Uzungöl’e çıkabilmek için çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını,trafik kuyruğunun kimi zaman Taşkıran Mahallesine kadar uzandığını,Uzungöl’de araçların park sorununun bulunduğunu ve yoğun trafik sorununa çok acil olarak çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

İŞLETME SAHİBİ SEZGİN-ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Uzungöl Esnafının 2020 ve 2021 senelerinde Pandemi dolayısı ile çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını,ekonomik darboğaz sebebi ile ayakta durma  mücadelesi verdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Sezgin Otel Yöneticisi Süleyman Sezgin 2022 Turizm sezonu ile birlikte insanların nefes aldığını Uzungöl’ün yeniden eski hareketli günlerine döndüğünü ve tüm esnafın yüzünün güldüğünü sözlerine ekledi.

Turizm Cenneti Uzungöl’ün zengin Turizm altyapısı ile bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 Yılı Turizm sezonunda da Ülkemizi çok büyük bir başarı ile temsil ettiğini ifade eden İşletme sahibi Sezgin Yerli ve yabancı milyonlarca misafirin huzur ve gönül rahatlığı ile Uzungöl’de tatillerine devam ettiklerini ve büyük bir memnuniyet ile memleketlerine geri döndüklerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Turizmde Zirve Yaptı

İlginizi Çekebilir