Uzungöl´ü Sezona Çok İyi Hazırlamalıyız

Uzungöl´ü Sezona Çok İyi Hazırlamalıyız

Vali Öz, Uzungöl´ün sadece ülkemizin değil, dünyanın bir kültür ve turizm değeri olduğunu vurgulayarak; Burayı gözümüz gibi korumalıyız.

Valilikteki toplantıya Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl Turizm Dernekleri yöneticileri ve turizm işletmecileri katıldı.

Toplantıda Uzungöl´ün genel aydınlatılması, çevre düzeni, gölde genel bir temizlik yapılması, altyapı, kanalizasyon, sağlık, güvenlik ve denetim sorunları görüşüldü. 

Vali Öz Uzungöl´ün sadece ülkemizin değil, dünyanın bir kültür ve turizm değeri olduğunu vurgulayarak; Burayı gözümüz gibi korumalıyız. Bundan sonra Uzungöl´e çakılacak her çivinin, koyulacak her taşın buranın ölüm fermanı olacağını söyledi. Vali Öz ?Bölge için çok sıkı denetimler yapacağız. Belediyelerimiz imar uygulamalarında daha titiz davranacak. Hazine arazisini kullananlara ecri misil uygulaması yapacağız. Ve bunun yanında yıkılması gereken binalar varsa yıkılmaya tabi tutulacaktır? dedi. 

Gölün temizlenmesi konusuna da değinen Vali Öz,? Gölün temizlenmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışmaların devam etmektedir.  Uzungöl´de bulunan işletmelerin gölün ve bölgenin korunması, temiz tutulması noktasında üzerine düşenleri mutlaka yapmaları gerekmektedir. Biz devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ancak buraların asıl sahibi kullananlar ve hizmet verenlerdir. Herkes bu noktada hassas davranmalı ve bu mirası gelecek kuşaklara güzel bir şekilde bırakmalıdır? dedi.

Uzungöl´de mobese sistem çalışmaları için girişimde bulunulacağını, sağlık sorununun mobil 112 ambulans sistemi ile çözüleceğini, turizm Jandarma uygulamasının daha aktif bir şekilde uygulanacağını anlatan Öz, işletme sahiplerinin de kendi güvenlik kamera sistemlerini mutlaka kurmalarını istedi.



İlginizi Çekebilir