Uzungöl´ün Altyapısı için Ödenek Ayrıldı

Uzungöl´ün Altyapısı için Ödenek Ayrıldı

Bölgemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´ün altyapısında kullanılması için 10 milyon liralık ödenek sağlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Başkan Zorluoğlu´nun yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiği toplantıda, Bakan Kurum´dan Trabzon´a güzel haberler geldi. 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük ile Kentsel Dönüşüm, Çevre Yönetimi, Yerel Yönetimler, Milli Emlak ve Mekansal Planlama Genel Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Bakan Kurum Trabzon´da gerçekleştirilen proje ve yatırımlara desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

PAZARKAPI KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALINIYOR

Trabzon´un gündeminde olan Çömlekçi kentsel dönüşümünün değerlendirildiği toplantıda,  Bakan Kurum 1´inci etap projesinin kısa süre içerisinde ihale edileceğini açıkladı. Ayrıca TOKİ ile protokol imzalanarak Pazarkapı Mahallesi´nin kentsel dönüşüm kapsamına alınması kararlaştırıldı. 

UZUNGÖL İÇİN 10 MİLYON LİRA ÖDENEK

Bakan Kurum, Tonya Atık Su Arıtma Tesisi´nin revize edilerek işletmeye alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 milyon lira destek verileceğini belirtti. Bakan Kurum ayrıca Uzungöl´deki yol, kaldırım, ışıklandırma, peyzaj projesi için 6 milyon lirası hibe, 4 milyon lirası kredi olmak üzere toplam 10 milyon lira ödenek sağlanacağını açıkladı. 

BÜYÜKŞEHİR´E 100 MİLYON LİRA KREDİ DESTEĞİ 

Tabakhane´de yapılması planlanan yaklaşık 13 milyon lira tutarındaki otoparkın TOKİ tarafından hayata geçirilmesine karar verilen toplantıda, Orman İşletme Müdürlüğüne ait lojmanların TOKİ´ye devredilmesi ve TOKİ´nin o alanı 2´nci etap olarak ?Millet Bahçesi´ne katması noktasında mutabık kalındı. Bakan Kurum, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ´nin İLBANK üzerinden 100 milyon liraya yakın kredi alabileceğini de dile getirdi. 

BAKAN KURUM CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA SÖZÜ VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplantının sonunda Büyükşehir Belediyesinin yapımı devam eden Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi´ni sordu. Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek projeyi kameradan Bakan Kurum´a gösterdi. Projeyi çok beğendiğini ifade eden Bakan Kurum, Meydan´ın tamamlanmasının ardından; Uzunsokak, Maraş ve Kunduracılar Caddesi´nin cephe sağlıklaştırması için tam destek vereceğini söyledi. 

HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSEDİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibi ile birlikte yaptıkları telekonferans toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ?Sayın Bakanımızla çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kendisine Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ve yapmak istediğimiz projelerle ilgili detaylı bilgi verdik. Sağ olsun bugüne kadar Trabzon´la ilgili çalışmalarda hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Sayın Bakanımız yaptığımız son toplantıda da Trabzon için güzel haberler verdi. Her zaman yanımızda olduğunu hissettiğimiz Sayın Bakanımıza gönülden teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.



İlginizi Çekebilir