Uzungöl´ün Sorunlarını Hep Birlikte Çözeceğiz

Uzungöl´ün Sorunlarını Hep Birlikte Çözeceğiz

Uzungöl´de yapılan turizm değerlendirme toplantısı sonrasında açıklamada bulunan, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,? Uzungöl´deki sorunlarımızı birlik ve beraberlik içinde tüm kurumlarla işbirliği içinde çözeceğiz,?dedi.

Trabzon Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğünün organize ettiği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilleri, ilgili Kamu Kurum Müdürleri ve STK´ların katılımıyla , Uzungöl´de yapılan turizm değerlendirme toplantısının ardından değerlendirmede bulunan Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,? Uzungöl´deki sorunlarımızı tüm kurumlarımızla ortak hareket ederek çözüme kavuşacağına inanıyorum,?dedi.  

Akyüz yayınladığı basın açıklamasında, 03.04.2016 pazar günü Uzungöl´de düzenlenen Turizm toplantısı sonucu Turizm ile ilgili ve Uzungöl´ün sorunlarını dile getiren Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere ilgili Kamu kurum müdürlerini turizm derneği adına teşekkürlerimi iletiyorum. Belediye Başkanımız Hanefi beyin, Özellikle yıllardır kangren haline dönüşen uzungöldeki en önemli elektrik sorununa önemli vurgu yaparak yerel basına manşet olmasına neden oldu. Elektrik sorunu ile ilgili Sayın Bakan´ın talimatlarıyla çözüme kavuşacağını ümit ediyoruz. Ayrıca Uygulamalı Turizm okulunun yapımı için Çaykara Belediyesine ait 8 dönüm arsanın Milli Eğitime verilmesi konusunda başkan tok´un gösterdiği çabadan dolayı kendisine teşekkür ederim. Uzungöl´de faaliyet gösteren turizm işletmeleri olarak yaşadığımız kalifiye eleman sıkıntısı konusunda okulun açılmasıyla birlikte çok önemli bir adım atılmış olacaktır. Ayrıca Uzungöl´e kongre merkezi yapılması ciddi eksikliğini gidereceğini inanıyorum. Gölün temizliği ile ilgili sezon sonunda yapılması görüşü yerinde bir karar oldu. Sezon içinde bu temizliğin yapılmasında doğru değildi. Arıtma tesisin sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin yeniden bir çalışma yapacağını öğrenmemiz bizi umutlandırmıştır. Uzungöl´ün sorunlarının birlik ve beraberlik içerisinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. 2863 nolu yasadan dolayı yapılan yargılamalar ve hapis cezasına dönüşen bu yasadan dolayı bir çok esnaf ve vatandaşımız mağdur duruma bırakılmıştır. İnşallah konunun çözümü ile ilgili bir yol izlenir," ifadesini kullandı. 

Akyüz, "Uzungöl´e gelerek sorunlarımızı tek tek ele alarak bizleri çözüm noktasında umutlandıran başta Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya,Trabzon Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüye, Trabzon valisi Sayın Abdul Celil Öz´e, Turizm İl Müdürü Sayın İsmail Kansız´a, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül´e, Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a, ilgili tüm kamu kurum müdürlerine Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim kurulu adına teşekkür ederim,?dedi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir