Uzungöl'ün Ambulans Çilesi Bitmiyor

Uzungöl

Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Ambulans sıkıntısı hem Turizmi olumsuz etkiliyor hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

Son olarak 30 Eylül 2021 Perşembe Günü meydana gelen elektrikli bisiklet kazasında Irak Uyruklu 3 kişi yaralandı.Uzungöl’de Ambulans bulunmaması sebebi ile başka İlçelerden Ambulans ısmarlandı. Ancak Ambulansın Uzungöl’e ulaşması 1 saati buldu.Kaza geçiren Irak’lı misafirler kaza yerinde 1 saat ambulans beklemek zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre Irak Uyruklu 3 misafir kiraladıkları elektrikli bisiklet ile Uzungöl içinde tur atmaya çıktılar. Gölün bitiminin bulunduğu noktada Arnavut kaldırımın içinde bulunan logar kapağının yol seviyesinin altında bulunması ve tekerleklerin bu logar kapağına denk gelmesi sebebi ile kaza yaptılar.

Devrilen elektrikli bisikletten yere düşen Iraklı Misafirlerden bir tanesi kafasını yol kenarındaki taşlara çarptı.Kanlar içinde kalan Iraklı misafirin imdadına Uzungöl’lü vatandaşlar ve çevrede bulunan turistler yetişerek ilk müdahalede bulundular.Kaza anında ambulans çağrılmasına rağmen ambulansın Uzungöl’e gelişi 1 saati buldu.

Kaza yapan Turistler yavaş gittiklerini ancak tekerleğin logar kapağı çukuruna denk gelmesi sebebi ile devrildiklerini ifade ettiler.

Öte yandan kaza sebebi ile yerli halk ve misafirler logar kapaklarının bu şekilde yol seviyesinin altında yapılmasına tepki gösterdiler.Yağan her yağmur suyundan sonra logar kapaklarının su ile dolduğunu,sürücülerin çukuru görememeleri sebebi ile sürekli kaza riski taşıdıkları ifade edildi.

Turistler ve Uzungöl halkı Ülkemizin ve Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden olan Uzungöl’de bu şekilde yapılan logar çalışmasının Uzungöl’e hiç yakışmadığı ortak görüşünde birleşiyorlar.

AMBULANS UZUNGÖL’DE ÇOK BÜYÜK SORUN

Daha önceki senelerde yaz mevsiminde Turizm  sezonu boyunca Of Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası Polikliniği insanlara hizmet veriyor ve iki adet tam donanımlı ambulans Uzungöl’de hazır bekletiliyordu.Ancak 2020 ve 2021 senelerinde Uzungöl’de bu uygulamadan vaz geçildi.

Her gün on binlerce insanının konakladığı ve yine her gün yüz bine yakın günlük ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Uzungöl’de ambulansın olmaması hem turizmcileri güç durumda bırakıyor hem de Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı on binlerce misafir tarafından yadırganıyor.

Uzungöl’de her gün bir çok kaza yaşanıyor.Bisikletten düşen,motor ya da ATV ile dereye uçan gibi bir çok kaza.Bu durumlarda ambulans ihtiyacı ortaya çıkıyor.Çaykara İlçesinin Ambulansı çoğu defa görevde olduğu için Of,Sürmene,Araklı ya da Arsin İlçesinin Ambulansı bölgeye yönlendiriliyor.Bu Ambulansların bölgeye ulaşması ise nerde ise 1 saati buluyor.

Bir başka acı tablo.On binlerce insanın bulunduğu Uzungöl’de sağlık sorunu yaşayan insanlar da oluyor.Bu durumda acil ambulans ihtiyacı duyuluyor.Ancak ne yazık ki ambulans yetişemiyor.Bu şekilde sadece 2021 yılı yaz mevsiminde 3 vatandaş hayatını kaybetti.

Tarih 10 Ağustos 2021 Salı.Aygır Gölünde Gaziantep’ten gelen vatandaş Hasan Hüseyin Polat fenalaşıyor.Ambulans aranıyor.Ancak en yakın ambulans Arsin’den geliyor.45 dakikada Aygır Gölüne ulaşıyor ancak ne yazık ki Hasan Hüseyin Polat kurtarılamayarak hayatını kaybediyor.

Tarih 2 Eylül 2021 Perşembe.Tarel Elhassan isimli Kuveyt’li misafir.Konakladığı otelde rahatsızlanıyor.Otel sahibi anında 112’yi arıyor.Ancak en yakın ambulans bu defa Arsin’den yönlendiriliyor.Otel sahibi misafirinin durumunun ağırlaştığını görüyor.Kendi özel aracı ile Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesine getiriyor.Bu sırada Ambulans da geliyor.Ancak nafile.Kalp Krizi geçiren Kuveyt’li misafir hayatını kaybediyor.

Bundan sadece 1 gün sonra.Tarih 3 Eylül 2021 Cuma.Uzungöl Merkez Camiinde Kuveyt’li bir misafir Cuma namazını kılarken yere yığılıyor.Cemaat anında müdahale ediyor.Ambulans aranıyor.Ancak en yakın Ambulans yine Arsin’den geliyor.Ve Ambulans gelene kadar da 58 yaşındaki  Kuveyt’li misafir Faleh Almutairi kurtarılamayarak hayatını kaybediyor



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Ambulans Çilesi Bitmiyor

İlginizi Çekebilir