Uzungöl'ün Fedakar Anneleri,Depremden Zarar Gören Vatandaşlar İçin Gönüllü Yemek Pişiriyor

Uzungöl

Uzungöl’ün fedakar anneleri Depremden zarar gören vatandaşlar için her akşam Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu yemek salonunda gönüllü olarak yemek hazırlıyorlar.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de yaklaşık 70 aile ve 300 civarında Depremden zarar gören vatandaş konaklıyor.Vatandaşların konaklamaları gönüllü işletme sahipleri tarafından karşılanıyor.

Öte yandan Depremden zarar gören vatandaşlar için her gün 10.00-11.00 saatleri arasında sabah kahvaltısı,her akşam  17.30-18.30 saatleri arasında ise akşam yemeği hazırlanıyor.

Sabah Kahvaltısı ve akşam yemeği organizasyonu Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zennur Sezer’in yönetiminde gerçekleştiriliyor.

Çaykara Kaymakamlığı ile Çaykara Belediyesi Organizasyona Destek verirken Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Engin Akyüz ve Yönetim Kurulu,Hayırsever İş adamı Mustafa İnan organizasyona sağladıkları destek ile alkışı fazlası ilje hak ediyorlar.

Uzungöl Esnafı imkanları ölçüsünde büyük bir fedakarlık örneği göstererek organizasyona malzeme desteği sağlarken Hayırsever İş Adamları tarafından da organizasyona malzeme desteği geliyor.

Organizasyonun en zor bölümü ise mutfak.Kahvaltı ve akşam yemeklerinin hazırlanması.

Bu konuda da en büyük emek sahibi Uzungöl’ün gönüllü anneleri.

Okul Müdürü Zennur Sezer’in yönetiminde organize olan Uzungöl’ün gönüllü anneleri sabahın erken saatlerinden itibaren okula gidiyor.Çoğu anne küçük çocuklarını da yanına alıyor evde bırakacak kimsesi olmadığı için.

 

Sabah kahvaltısının verilmesinin ardından akşam yemeği için işe koyuluyor Uzungöl’ün gönüllü anneleri.Hünerli elleri ile her gün birbirinden değişik 4 çeşit yemek çıkarıyorlar Depremden zarar gören vatandaşlarımız için.

Her gün yaklaşık 300 kişilik yemek hazırlanıyor.Her gün yaklaşık 50 ekmek tüketiliyor.

İşte size birkaç yemek menüsü örneği;

Çorba,Etli Kuru fasülye,pirinç pilavı,turşu,komposto,meyve

Çorba,Etli Nohut,bulgur pilavı,makarna,cacık, meyve

Çorba,İzmir köfte,makarna,yoğurt,tatlı,meyve

Çorba,Tavuk,pilaki,hamur tatlısı,komposto

Uzungöl’ün fedakar anneleri sadece yemek hazırlamak ile kalmıyorlar,aynı zamanda hünerli elleri ile her akşam depremden zarar gören vatandaşlar için birbirinden değerli tatlılar hazırlayarak misafirlerin beğenisine sunuyorlar.

Sabahın saat dokuzunda küçük çocukları ile birlikte evlerinden çıkarak okulun yolunu tutan Uzungöl’ün Gönüllü anneleri depremden zarar gören vatandaşlar için hazırlanan sabah kahvaltısının ardından Her akşam saat 17.30-18.30 arasında akşam yemeklerini verdikten sonra bulaşık ve akşam temizliğinin ardında saat 21.00’da işlerini tamamlayarak 12 saatlik bir mesainin ardından evlerine dönüyorlar.



İlginizi Çekebilir