Uzungöl'ün Hastane ve Ambulans Çilesi

Uzungöl

Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Hastane ve Ambulans sıkıntısı hem Turizmi olumsuz etkiliyor hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

Daha önceki senelerde yaz mevsiminde Turizm  sezonu boyunca Of Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası Polikliniği insanlara hizmet veriyor ve iki adet tam donanımlı ambulans Uzungöl’de hazır bekletiliyordu. Ancak 2020 ve 2021 senelerinde Uzungöl’de bu uygulamadan vaz geçildi.

Her gün on binlerce insanının konakladığı ve yine her gün yüz bine yakın günlük ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Uzungöl’de ambulans ve hastanenin olmaması hem turizmcileri güç durumda bırakıyor hem de Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı on binlerce misafir tarafından yadırganıyor.Sağlık sorunları yüzünden hastane arayan misafirler ya 20 KM aşağıda yer alan Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesine ya da 50 KM aşağıda yer alan Of Devlet Hastanesine yönlendiriliyor.Bu durum ise misafirlerin tepkisine neden oluyor.

Ambulans ise ayrı bir sorun.Uzungöl’de her gün bir çok kaza yaşanıyor.Bisikletten düşen,motor ya da ATV ile dereye uçan gibi bir çok kaza.Bu durumlarda ambulans ihtiyacı ortaya çıkıyor.Çaykara İlçesinin Ambulansı çoğu defa görevde olduğu için Of,Sürmene,Araklı ya da Arsin İlçesinin Ambulansı bölgeye yönlendiriliyor.Bu Ambulansların bölgeye ulaşması ise nerde ise 1 saati buluyor.

Bir başka acı tablo.On binlerce insanın bulunduğu Uzungöl’de sağlık sorunu yaşayan insanlar da oluyor.Bu durumda acil ambulans ihtiyacı duyuluyor.Ancak ne yazık ki ambulans yetişemiyor.Bu şekilde sadece 2021 yılı yaz mevsiminde 3 vatandaş hayatını kaybetti.

Tarih 10 Ağustos 2021 Salı.Aygır Gölünde Gaziantep’ten gelen vatandaş Hasan Hüseyin Polat fenalaşıyor.Ambulans aranıyor.Ancak en yakın ambulans Arsin’den geliyor.45 dakikada Aygır Gölüne ulaşıyor ancak ne yazık ki Hasan Hüseyin Polat kurtarılamayarak hayatını kaybediyor.

Tarih 2 Eylül 2021 Perşembe.Tarel Elhassan isimli Kuveyt’li misafir.Konakladığı otelde rahatsızlanıyor.Otel sahibi anında 112’yi arıyor.Ancak en yakın ambulans bu defa Arsin’den yönlendiriliyor.Otel sahibi misafirinin durumunun ağırlaştığını görüyor.Kendi özel aracı ile Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesine getiriyor.Bu sırada Ambulans da geliyor.Ancak nafile.Kalp Krizi geçiren Kuveyt’li misafir hayatını kaybediyor.

Bundan sadece 1 gün sonra.Tarih 3 Eylül 2021 Cuma.Uzungöl Merkez Camiinde Kuveyt’li bir misafir Cuma namazını kılarken yere yığılıyor.Cemaat anında müdahale ediyor.Ambulans aranıyor.Ancak en yakın Ambulans yine Arsin’den geliyor.Ve Ambulans gelene kadar da 58 yaşındaki  Kuveyt’li misafir Faleh Almutairi kurtarılamayarak hayatını kaybediyor.

UZUNGÖL PLATFORMUNDAN BASIN DUYURUSU

Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl’ün ambulans ve hastane ihtiyacı ile ilgili bir basın duyurusu hazırlandı.

Uzungöl Halkı adına Uzungöl Platformu temsilcileri olarak,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,1999-2014 Dönemlerinde 3 Dönem Uzungöl Muhtarlığı yapan Uzungöl Platformu Yöneticisi Mustafa Tahan,Uzungöl Haber Genel Yayın Koordinatörü ve Uzungöl Platformu Üyesi Abdullah Özen ve Uzungöl Platformu Üyesi Muhsin Yazıcı tarafından gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Dünyaca ünlü turizm merkezlerinden olan Uzungöl’ümüzün yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğunluğundan dolayı sağlık hizmetlerimizin aksadığı görülmüştür.Bunun üzerine Sağlık Bakanlığımızdan özellikle turizmin yoğun olduğu  yaz aylarında(5,6,7,8 ve 9.aylar)Uzungöl Mahallesinde bulunan  Uzungöl Aile Hekimliği bitişiğinde hizmete giren ve 2020-2021 yıllarında faaliyete kapalı olan Of Devlet Hastanesi ek Polikliniğinin 24 saat hizmet verebilecek ambulans,personel ve tam donanımlı duruma getirilerek hizmet vermesi Uzungöl için çok büyük bir öneme sahip olmaktadır.Merkezi Hastanelerin Turizm Merkezi Uzungöl’e uzak olması,coğrafi koşulların zorluğu ve trafiğin yoğun olması sebebi ile sağlık hizmetleri aksatıldığından bu yıl maalesef üç ziyaretçilerimizin hayatlarını kaybetmiş olduğuna şahit olduk.

Ülkemizin ve Bölgemizin önemli destinasyonlharından olan Uzungöl’ümüzün bu tür olaylarla ve eksiklerle anılması Ülkemizin İmajını olumsuz yönde etkilediğinden acil sağlık hizmetleri ve tam donanımlı ambulansın Uzungöl’de bulundurulması Uzungöl için hayati bir önem ifade etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

UZUNGÖL ÇÖZÜM BEKLİYOR

Evet Uzungöl’ün Ambulans ve Hastane çilesi bu şekilde.2021 Turizm sezonu Hastane ve Ambulans konusunda sıkıntılar ile tamamlandı.Ve şimdi hem Uzungöl Halkı,hem Uzungöl Esnafı,hem Uzungöl’de bulunan Yöneticiler ve STK temsilcileri hem de Uzungöl’ü ziyarete gelen milyonlarca insan hep aynı soruyu soruyor

Uzungöl’ün Hastane ve Ambulans sorunu ne zaman çözüme kavuşacak?



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Hastane Ambulans Çilesi

İlginizi Çekebilir