Vaize Krizi Tarışmaları Devam Ediyor!

Vaize Krizi Tarışmaları Devam Ediyor!

Of İlçesi´nde, bir süre önce yaşanan Vaize krizi tartışmaları devam ediyor. Trabzon Din-Bir Sen şube Başkanı Celalettin Akçadoğan, ?Salonda Yaşanan olay Of´umuza hiç yakışmadı,?dedi.

Of İlçesi´nde, bir süre önce yapılan  ´Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Arttırılması´ adlı bir proje kapsamında bilgilendirme toplantısında konuşan müftülük görevlisi Vaize Ayşe Yılmaz adlı kadına, "Sen kimsin bize vaaz veriyorsun" diye tepki gösteren Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu,na tepkiler tepkiler devam ediyor. 

Trabzon Din-Bir Sen şube Başkanı Celalettin Akçadoğan, yayınladığı basın açıklamasında ?Salonda Yaşanan olay Ofumuza hiç yakışmadı. Bizler yaşanan bu alayda birilerini suçlamak yada birilerini aklamak gibi bir çapa içerisine girmeyeceğiz.  Oluşan olgu Diyanet´e, İmamlar´a, hatta Ofumuz´a zarar vermiştir,?dedi.

Basın açıklamasının devamında Akçadoğan şu ifadelere yer verdi,? Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı´nın talimatıyla yurt çapında organize edilen ?Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Artırılması´ adlı bir program kapsamında Of´taki Belediye toplantı salonunda seminer düzenlendi. Programa imamlar davetliydi. Konuşmacılar ise AFAD görevlisi ile Diyanet´in görevlendirdiği Vaize Ayşe Yılmaz hanımefendiydi. AFAD görevlisini herkes dinledi. Sıra hanım konferansçı ya gelince İstenmeyen olaylar oldu. Maalesef Toplumun önünde olan kişiler olarak aklı selim düşünmez ve fevri hareketler de bulunursak kendimize ve çevremize zarar vermiş oluruz. Salonda Yaşanan olay Ofumuza hiç yakışmadı. Bizler yaşanan bu alayda birilerini suçlamak yada birilerini aklamak gibi bir çapa içerisine girmeyeceğiz.  Oluşan olgu Diyanet´e, İmamlar´a, hatta Ofumuz´a zarar vermiştir. Bu meyanda organizeyi yapan, iştirak eden ve Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu,na bazı sorularımız olacaktır.

İL MÜFTÜLÜĞÜ: Diyanet İşleri Başkanlığı´nın talimatıyla ve İl Müftülüğünün öncülüğünde yapılan toplantıya daha titiz davranamaz mıydı. Olayın ne olduğunu doğru dürüst anlatıp konuşmacıyı öyle gönderemez miydi. Program esnasında En azından Ayşe Hanım´dan önce birisi çıkıp programı izah edemez miydi. Yoksa Projenin dokunulmazlığımı vardı?

SALONDA BULUNAN DİN GÖREVLİSİ kardeşlerime  sormak istiyorum? Size Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Artırılması´ile ilgili programa katılmak zorunda olduğunuzu söylemediler mi? 657 tabi olduğunuza göre hoşunuza gitmese de uymak zorunluluğunuz yok muydu? Toplantıya katılıp Atmosferi gördünüz sizin dini bilginiz Sayın başkandan eksik mi idi ki sesiniz çıkmadı. Şayet orada size göre dini açıdan sakınca var idiyse neden salonu terk etmediniz. Yok idi ise oradaki nezaketsizliğe neden seyirci kaldınız? Salonda olan meslektaşlarımın kaç tanesi müftülüğe dilekçe verip bundan böyle kadın konuşmacı dinlemek istemediklerini söyledi. Hariçten gazel okumakla olmuyor bu işler. İnandığın doğrularda dimdik ayakta duracaksın ki inandıran olasın.

OF BELEDİYE BAŞK VEKİLİ  Sayın Halil Alireisoğluna gelince yapmış olduğu eylem en hafif tabiriyle büyük Nezaketsizliktir. Keşke olmasaydı. Başkan vekiline düşen kendini bu eylemi yapmak zorunda bıraktırıp galeyana getiren perde arkasındaki kişileri açıklaması vede Ayşe YILMAZ Hanımefendiye karşı yaptığının doğru olmadığını beyan etmesidir. Nitekim Sayın Başkan Vekiline şu hatırlatmayı yapmak gerekir. Erkek sahabelerin sorunları üzerine Peygamber efendimizin örnekliğini anlatarak vaaz eden Hz. Aişe validemize ne diyeceksiniz? Peygamber efendimizin vefatının ardından kızı Hz Fatmanın babasından miras kalan Fedek arazisi üzerindeki hakkını aramak için yaptığı Mescidi nebevideki konuşmasına ne diyeceksiniz,?ifadesini kullandı.

Akçadoğan,? Bütün bunları alt alta koyduğumuzda Ortaya şüyuu vukuundan daha beter bir olay meydana çıktı. Temennimiz Hangi makam veya mevkide olursak olalım Of´umuzun misafirperverliğine halel getirecek işlerden kaçınmamız gerektiğini,? söyledi..

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi                                                              



İlginizi Çekebilir