Vali Murat Zorluoğlu Görevine Başladı

Vali Murat Zorluoğlu Görevine Başladı

Bakanlar Kurulu´nun 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Kararı ile Van Valiliği´ne atanan Çaykaralı hemşerimiz Murat Zorluoğlu, yeni görevine başladı.

akanlar Kurulu´nun 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Kararı ile Van Valiliği´ne atanan Çaykaralı hemşerimiz Murat Zorluoğlu, yeni görevine başladı.

Sabah saatlerinde geldiği vilayette kendisini karşılayan vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri ve Valilik personeliyle tanışan Vali Zorluoğlu, daha sonra geçtiği makamında mülki idare amirleri ve güvenlik bürokrasisi ile kısa bir toplantı yaptı./resimler/2017-7/4/2218595665347.jpgToplantı sonrasında Valilik birimlerinde incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, iş ve işlemleri için Vilayetteki kamu kurumlarına gelen vatandaşlarla da görüşerek ?hayırlı olsun´ dileklerini kabul etti. 

İncelemelerinin ardından Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu´nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Zorluoğlu, önceki görev yeri olan Elazığ´dan Gakkoşların Vanlı Gardaşlarına gönderdikleri selam ve muhabbetleri, basın aracılığıyla Vanlı kardeşlerine ilettiğini söyledi./resimler/2017-7/4/2219384103665.jpg Konuşmasının başında, terör saldırısı sonucunda şehit olan Özalp AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi´ye Allah´tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileyen Vali Zorluoğlu, tüm terör örgütleri ve teröristlerle mücadelenin öncelikli görev alanlarının bayında olacağını açıkladı. 

Van´a Vali olarak atanmaktan çok büyük onur duyduğunu kaydeden Vali Zorluoğlu, ?Bu vesileyle beni bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere, Hükümetimize şahsıma duydukları güven için şükranlarımı sunuyorum. Yeni görevimin ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla´dan niyaz ediyorum? dedi./resimler/2017-7/4/2220388172357.jpgYönetimde temel yaklaşımının eşrefi mahlukat olan insanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya sağlı, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacağını belirten Vali Zorluoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

?Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye açık olacak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içinde olacağız. Makamda oturan değil, daha çok alanda, sahada, vatandaşlarımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz. Özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan şehit aileleri ve gazilerimiz, fakir vatandaşlarımız, kimsesiz-yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz. Ayrıca, nüfusunun büyük bölümü gençlerden oluşan ilimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz için özel projeler hayata geçirecek ve onların geleceğe daha umutlu ve güvenle bakmalarına destek olacağız. Eğitimden sağlığa; güvenlikten ulaşıma; altyapıdan tarıma, ekonomik büyümeye; gençlik hizmetleri ve spordan turizme; sosyal yardım ve hizmetten çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya kadar tüm alanlarda Van ilinin daha ileriye taşınması için var gücümüzle atanmış gibi değil adanmış gibi çalışacağız.?/resimler/2017-7/4/2221134574302.jpgBölgenin lideri olarak nitelendirdiği Van´ı daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla sürekli beraber çalışacaklarını dile getiren Vali Zorluoğlu, ?Van´ı 2023 Türkiye´sine birlikte hazırlayacağız. Önceden başlanmış ve yürümekte olan; Van çevre yolu, OSB lojistik üssü, yeni şehir stadyumu, atıksu arıtma tesisi, kent içi ulaşım mastır planı ve hafif raylı sistem, mevcut katı atık tesisinin rehabilitasyonu ve yeni katı atık tesisi yapımı, yeni hükümet konakları ve emniyet hizmet binaları yapımı, cazibe merkezleri programı kapsamında başlayacak yeni yatırımların yanı sıra, il merkezi ve ilçelerimizin yol, kanalizasyon vb. alt yapı eksiklikleri gibi çalışmaları süratle tamamlamak için var gücümüzle çalışacağız.? şeklinde konuştu./resimler/2017-7/4/2223207858014.jpgİlin güçlü olduğu alanları öne çıkararak, yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle her alanda yeni ve uygulanabilir projeler hazırlayacaklarını da bildiren Vali Zorluoğlu, selefi Vali İbrahim Taşyapan başta olmak üzere Van´a hizmet etmiş olan tüm valileri şükranla anarak, ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diledi. 

Konuşmasının sonunda tüm Vanlılara selam, saygı ve muhabbetlerini sunan Vali Murat Zorluoğlu, toplantının devamında sorularını yanıtladığı basın mensuplarıyla, çıkışta günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.



İlginizi Çekebilir