Vali Yavuz, İl Genelindeki Okul Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Vali Yavuz, İl Genelindeki Okul Müdürleriyle Toplantı Yaptı

2017-2018 yılı eğitim öğretim dönemi öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdürleriyle gerçekleştirilen toplantı Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

2017-2018 yılı eğitim öğretim dönemi öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdürleriyle gerçekleştirilen toplantı Valimiz Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Trabzon Fen Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2017 2018 eğitim öğretim yılının pazartesi günü hayırlı bir şekilde başlamasını temenni eden Vali Yavuz? Önceki yıllarda sizlerin katkılarıyla eğitimde bir ivme kazanılmıştır. Okullarımızda imkansızlıklar sorunlar olabilir. Ancak bunların hiçbirisi mazeret değil. Türkiyemiz için özellikli bir yıl. 15 Temmuz´u yaşayan, terör belasını yıllardır yaşayan ülkemiz üzerinde oynanan oyunları üst üste koyduğumuz zaman ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Biz öğretimden ziyade eğitime önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Öğretim tabiki önemli, günümüzde bilgi teknolojisinin had safhada olduğu bir çağda öğrenmek istediğiniz konuyu internetten öğreniyorsunuz. Herşeyden öce eğitim geliyor? dedi.
/resimler/2017-9/14/2033362741617.jpg?Sizlere Emenet Ettiğimiz Çocukların Türkiyemizin Geleceği Olduğunu Unutmayın?
Okul müdürlerinin 7 gün 24 saat esasına ve mantığına uygun olarak çalışmalarını talep eden Vali Yavuz ?Türkiye genelinde ve  Trabzon´da sizlerin de bildiği üzere müfredatta bir takım değişiklikler ve düzenlemeler oldu. Mülki idare amiri olarak sizden 7 gün 24 saat esasına ve mantığına göre meseleye bakmanızı, sizlere emanet edilen çocuklarımızın Türkiyemizin geleceği olduğunu unutmamanızı arzu ediyorum. İdareciyiz mutlaka sorunlarımız vardır. Okulda fiziki sıkıntılar olabilir, öğretmenlerimiz yeterli olmayabilir. Benzeri sorunları üst yöneticiler ve velilerle paylaşarak çözebiliriz. ? dedi. 
 
?Okullarımızın Fiziki Çevresinin Sağlıklı Ve Güvenli Bir Alan Haline Getirilmesine Özel Ehemmiyet Vermeliyiz? 
Günümüzde okullarımızın güvenliğinin daha önemli hale geldiğini vurgulayan Vali Yavuz ?Okul çıkışlarında merkezi yerlerde veya tenha yerlerde çocuklarımızın velilerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde ailelerine ulaşması idarecilerimizin görevidir. Okul çevrelerinde muhtemel tehlikeler ve  risklere karşı bu sene biraz daha önem vermeniz gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz ?Güvenli Okul ?kampanyası projesi başlatıldı. İdarecilerimizin özel ehemmiyet vermesi gereken konu okulun fiziki çevresinin güvenli bir alan hale getirilmesi, okul gidiş gelişlerinin sağlıklı ve güvenli olarak yapıldığına dair kontrolünün yapılması, servis araçlarının kullanımı durumunda  emniyet ve yekili oteritelerle konuşulması hiçbir zaman ihmal edilmemelidir? dedi. 
 
?Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığına Karşı Hedefte Olan Öğrencilerimizi Korumalıyız? 
Uyuşturucu madde ve bağımlılığı ile mücadele konusunda kalabalık olan okullarımızdaki öğrencilerimize dikkatli yaklaşmanızı rica ediyorum. Öğrencilerimizin davranışlarından anlaşılabilir. Özellikle üniversite öğrencilerimizin ve lise öğrencilerimizin hedef kitle olduğu bilinmektedir.  Öğretmenlerimizle ortak bir toplantı yapıp öğrencilerimiz davranışsal olarak kontrol edilmesi gerekliliğini belirtmeliyiz? dedi.
/resimler/2017-9/14/2039293217270.jpgEğitimin bu yılın öncelikli konusu olduğunu belirten Vali Yavuz ?Güçlü, dinamik, milli değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmekten başka bir çaremiz olmadığını biliyoruz. Öğrencilerimize rol model olacağız. Rekabet ortamı içerisinde dünyayla ve kendisiyle rekabet eden bir toplum olduğumuza göre herbir okulumuzdan yetişen öğrencimizin bu şiar ile yetişmesi boynumuzun borcudur. Okullarımızın eğitimdeki istatiksel durumunu idarecilerimizden aylık olarak istiyorum. Matematiği, fiziği, kimyayı çocuklarımıza sevdirmek için projeler yapalım. Öyle güzel bir nesil elimize teslim ediliyor ki ilgi ve alakayla Trabzon´un akademik başarısını yükseltebiliriz. Sıradışı, ezberbozan, farklı ama tabii ki yararlı işlere kafa yoran bir ekip olarak 2017- 2018 eğitim öğretim yılını bu mantaliteyle başlayıp devam ettirelim ve çok daha farklı bir neticeye ulaşalım? dedi.


İlginizi Çekebilir