Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu,Uzungöl Platformu İle Buluştu

Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu,Uzungöl Platformu İle Buluştu

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol üyeleri tarafından Uzungöl Muhtarlık binasında Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdiler.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve kamu kurumlarının amirleri. Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Platformu Üyesi Abdullah Özen katıldılar.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu  yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda konuşmasına tarih boyunca Türk ve Arap insanlarının kardeş olduğunu ifade ederek başlayan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 2022 yılı Turizm sezonu itibarı ile Trabzon İlinin Turizm anlamında zirveye ulaştığını  Bölgenin en önemli Turizm destinasyonlarından olan Uzungöl’ün ise tarihinin en kalabalık turizm sezonunu yaşadığını ve her gün yüz binlerce insanın Uzungöl’ü ziyarete geldiklerini sözlerine ekledi.

Bu durumun birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu sosyal medya üzerinden algı operasyonu gerçekleştirilerek Arap Düşmanlığı oluşturulmaya çalışıldığını,oysa bizim Türk Milleti olarak Araplar ile tarih birliğimizin bulunduğunu ve bu birliğin kardeşlik temeli üzerinde inşa edildiğini,başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez Ülkelerinden Şirin İlimiz Trabzon’u ve Uzungöl’ü ziyarete gelen tüm misafirlerin başımızın tacı olduklarını,Türk milleti olarak inancımızda ve kültürümüzde misafirin çok özel bir yerinin bulunduğunu bu anlamda tüm misafirlerin başımızın tacı olduklarını sözlerine ekledi.

Pandemi sonrasında Trabzon ve Uzungöl’ün en canlı ve hareketli günlerini yaşadığını ifade eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Emniyet,huzur ve asayiş bakımından ne Trabzon’da ne de Uzungöl’de her hangi bir sorun yaşamadıklarını sözlerine ekledi.Her gün 100 000’in üzerinde Arap Misafirin Uzungöl’ü ziyaret ettiğini ya da konakladığını ifade eden Vali Ustaoğlu bölgede en küçük bir asayiş sorununun dahi bulunmadığını bu anlamda bir takım çevreler tarafından suni gündem oluşturulma çabası ile gerçekleştirilmeye çalışılan Arap Düşmanlığı algı operasyonunu şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi.

Tabela yönetmeliğinin çok net ve açık olduğunu,Trabzon Valiliği olarak Uzungöl’de gerçekleştirmiş oldukları denetimlerde her hangi bir sorun ile karşılaşmadıklarını ifade eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Yatak kapasitesi 10 binin üzerinde. Ağustos sonuna kadar doluluk oranı yüzde yüze yakın bir dönem geçiyor. 2022 yılı Temmuz ayı şu ana kadar 575 binin üzerinde araç girişi oldu. Gerçekten bölgemizin en önemli cazibe merkezi olan Uzungöl’ün bu anlamda geçirdiği dönem hem esnaf hem de bölge için önem arz ediyor ifadelerini kulandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuşmasını şu cümleler ile tamamladı.

Trabzon’a dış hatlardan günlük ortalama 25 uçak geldiğinin bilgisini veren Vali Ustaoğlu, “3 bin 500’ün üzerinde dış hatlardan turist girişi var. 10 farklı körfez ülkesinden ilimize gelen turistleri kapsıyor. Bugünkü tarih itibarıyla sadece dış hatlardan gelen turist sayısı 160 bini geçti.  Bunun dışında İstanbul aktarmalı 20 uçak geliyor. Trabzon, pandemiden sonra en önemli tarihi günlerini yaşıyor. Esnafımız, vatandaşımız, turistlerimiz ziyadesiyle memnun. İlimizde oluşturulmaya çalışılan algıyı şiddetle kınıyoruz.  Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Ne oluyor da Trabzon üzerinden bu algı oluşturulmaya çalışılıyor. Tabelalar hepsi yönetime uygun en ufak bir sıkıntı yok. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Bölge insanı da esnafımız da sivil toplum kuruluşlarımız da bu konuda gereken cevabı veriyor. Bu konuda en ufak sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.
Uzungöl Muhtarlık binasında gerçekleştirilen  toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Turizmin en yoğun olarak yaşandığı bu günlerde Uzungöl’de her hangi bir sorun yaşamadıklarını bu anlamda tüm esnafımnıza teşekkür ettiklerini,Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Uzungöl’de kapsamlı bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını,Uzungöl’ün üst yapı sorununu çözüme kavuşturacak olan 3 ayrı projeyi hayata geçirme hazırlığı içerisinde bulunduklarını,ihale süreçlerinin devam ettiğini,Uzungöl’ün girişinden çıkışına kadar olan tüm alanların dizayn edilmeye çalışıldığını,korkuluk ve aydınlatma sisteminin yeniden gözden geçirileceğini ve yolun rahatlaması için gereken tüm hazırlıkların yapılacağını sözlerine ekledi.

Turizm sezonunun tamamlanmasının ardından üst yapı ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğluyıkımlar ile anılacak önemli bir durumun bulunmadığını,küçük dokunuşlar gerçekleştirerek gölün çevresinde de gerekli çalışmaların gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN KELEŞ-SOSYAL TESİSLER VE SPOR ALANLARIMIZ YOK          

Toplantıda Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş tarafından konu başlıkları şeklinde Uzungöl’ün mevcut sorunları dile getirildi.

1-Uzungöl ,Uzungöl insanının da görüşü alınarak hazırlanacak olan bir İmar Planı istiyor.Ankara’da masa başında hazırlanan İmar Planı Uzungöl gerçekleri ile örtüşmüyor.İmar Planı ile ilgili Uzungöl’de yerinde bir çalışma gerçekleştirilerek ve bölge insanının da fikirlerine baş vurularak uygulanabilir bir İmar Planı hazırlanmalıdır.

2-Uzungöl’ün bir Sosyal Tesise ihtiyacı vardır.Çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri,spor yapabilecekleri alanlara ihtiyacı vardır.İmar Planında buna mutlaka yer verilmelidir.

3-İmar Planında Uzungöl gerçekleri örtüşmeyen alanlar bulunmaktadır.Bu alanların mutlaka düzeltilmesi gerekmektedir.

4-Uzungöl’ün bir Kültür Merkezine ihtiyacı vardır.Bu Kültür Merkezinin mutlaka İmar Planına işlenmesi gerekmektedir.

5-Uzungöl teleferiğe karşı değildir.Ancak Teleferik konusu iyi düşünülmeli,Uzungöl gerçeklerine uygun bir şekilde ve insanların yaşam alanlarına olumsuz bir zarar vermeden ve turizm yoğunluğunu etkilemeyecek bir alanda oluşturulması gerekmektedir.İmar planında bu durum dikkate alınmalıdır.

6-Mevcut okul binası Uzungöl’ün ihtiyaçlarına cevap vermemektedir.Uzungöl’ün yeni ve modern bir okula ihtiyacı vardır.

Başkan Mehmet Keleş’in talepleri ile ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konunun takipçisi olacağını ve imkanlar ölçüsünde bu taleplerin İmar Planına işlenmesi hususunda elinden geleni yapacağını ifade etti.

Toplantıda Uzungöl  BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz tarafından Uzungöl Halkının ve Uzungöl Platformunun talep ve isteklerinin yer aldığı bir rapor Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu’na takdim edildi.



İlginizi Çekebilir