Vali Ustaoğlu,Uzungöl'de Depremden Etkilenen Aileler İle Buluştu

Vali Ustaoğlu,Uzungöl

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Uzungöl’ü ziyaret ederek Otel,motel ve pansiyonlarda konaklayan Depremden zarar gören aileler ile buluştu.

26 Şubat 2023 Pazar Günü gerçekleştirilen ziyarete Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk katıldı.

Vali Ustaoğlu Uzungöl’de çeşitli otellerde ziyaret eden Depremden zarar gören aileleri konakladıkları otellerde ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de millet olarak birlik ve beraberlik çerçevesinde bu zor günleri el birliği ile aşacağımızın mesajını verdi.

Depremzede aileleri ziyaretinde Deprem haberinin alınmasının ardından Devletimizin tüm Kurumları ile anında tüm imkanlarımızı Deprem Bölgesine aktardığını ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu,Trabzon İli olarak Depremin ilk anından itibaren büyük bir titizlik ile çalışarak Devletimizin tüm imkanlarının bölgeye seferber olmasını sağladıklarını ve Trabzon Halkının da çağrılarına anında karşılık vererek elini taşın altına koyduğunu sadece Trabzon İlinden yüzlerce aracın Deprem Bölgelerinde bulunan vatandaşlarımıza Destek olmak amacı ile bölgeye yönlendirildiğini ifade etti.

Trabzon ilinin Deprem sonrasında tüm hazırlıklarını tamamlayarak Depremden zarar gören misafirlere ev sahipliği yapmaya hazırlandığını ifade eden Vali Ustaoğlu,İlimizde günümüzde 15 000 civarında Depremden etkilenen vatandaş  bulunduğunu bu vatandaşlardan  yaklaşık 500 tanesinin ise Çaykara Ve Turizm Merkezi Uzungöl’de misafir edildiğini anımsattı. 

Uzungöl’de karşılaşmış olduğu ortamın her yönü ile çok güzel olduğunu anımsatan Vali Ustaoğlu,Kaymakam Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün mükemmel katkıları ile depremden etkilenen vatandaşlarının pansiyonlarda rahat ettirildiklerini,yemeklerinden kıyafetlerine kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığını,Uzungöl’ün gönüllü anneleri tarafından her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hazırlanarak depremzede vatandaşlarımıza çok önemli bir hizmetin sunulduğunu bu anlamda  bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Ziyaret esnasında Depremden etkilenen vatandaşlar ile sohbetinde Devletimizin çok güçlü olduğunu Devlet Millet işbirliği ile en kısa zaman içinde yaralarımızı saracağımızı ifade eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, en kısa zaman içinde Depremden etkilenen vatandaşlarımız için hızlı bir biçimde yeni konutların inşa edileceğini ve millet olarak el ele hep birlikte bu çetin günleri aşacağımızı söylerine ekledi.

Çaykara İlçesinin Eğitim Öğretimde rol model olmuş ve tüm ülke Genelinde Çaykara Eğitim Modeli ile tanındığını ifade eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin önderliğinde tüm okullarda öğrencilerin planlı ve programlı bir şekilde merkezi sistem sınavlarına hazırlandıklarını,Trabzon İlinde en önemli derecelerde hep Çaykara İlçesinin imzasının bulunduğunu,bu anlamda Depremzede öğrencileri için bunun çok iyi bir fırsat olduğunu ve öğrencilerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

DURSUN ALİ İNAN İLE SOHBET

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Kaymakam Muhammet Güzel,daha sonra Uzungöl Turizminin Baş Mimarı ve Uzungöl’de Turizmin bu günlere gelmesindeki en büyük emek sahibi Dursun Ali İnan’ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

OKUL YEMEKHANESİNE ZİYARET

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kaymakam Muhammet Güzel ve Muhtar Mehmet Öztürk,daha sonra Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlköğretim Okulu yemekhanesinde akşam yemeğinde Depremden zarar gören vatandaşlar ile bir araya geldiler.

Vatandaşlar ile sohbet eden Vali Ustaoğlu depremzede vatandaşlardan yaşadıkları çetin günlerin el birliği içinde birlikte aşacağımızı rahat olmaları ve kafalarını toplamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Vali Ustaoğlu Depremzede vatandaşların ayrıca Yemek ve Kıyafet sorumluluğunu gönüllü olarak üstlenen Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Müdürü Zennur Sezer ile Depremzede vatandaşlar için her gün gönüllü olarak yemek hazırlayan Uzungöl’ün fedakar annelerine teşekkür ederek onların emek ve gayretlerinin her türlü övgüyü fazlası ile hak ettiğini,bu anlamda bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

 



İlginizi Çekebilir