Van Özalp Dönerdere'de Muhteşem Bir Karadeniz Düğünü

Van Özalp Dönerdere

Van Özalp Dönerdere Köyünde yaşaya Çaykara’lı Hemşerimiz Mustafa Öztürk,İstanbul’dan Cemre Özcan ile hayatını birleştirdi.

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde ikamet eden Çaykara’lı hemşerilerimizden Mustafa Öztürk ile Cemre Özcan 2 Eylül 2023 Cumartesi  günü ve akşamı Dönerdere mahallesinde gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Dönerdere Mahallesinden Şaban Öztürk’ün yakışıklı oğlu Mustafa Öztürk ile İstanbul’dan Cemre Özcan’ın düğün törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Genç çiftlerin düğün törenlerine Özalp Cumhuriyet Baş Savcısı Burak Çelik,Yukarı Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kooperatif Başkanı Türkay Özbek,Yukarı Dönerdere Lisesi Müdürü Mehmet Genel,Yukarı Dönerdere Mahallesi İmam Hatibi Yaşar Genel ve çok sayıda davetli katıldı.

Özalp Cumhuriyet Baş Savcısı Çaykara’lı Hemşerimiz Burak Çelik,düğün töreninde  yaklaşık 12 saat boyunca Çaykara’lı hemşerilerimizden ayrılmayarak hem gönlünce horon oymnadı hem de hemşerileriminz ile sohbet ederek hasret giderdi.

Özalp İlçesinde ikamet eden bir diğer Çaykara Mahallesi olan Emek Mahallesinden düğün törenine yoğun bir katılım gerçekleştirilirken yörede  yaşayan yerli Van kökenli vatandaşların da düğün törenine yoğun katılımları gözlerden kaçmadı. 

Teknolojinin insan ilişkilerini çok fazla etkilemediği ve insanların birbirleri ile olan sıcak iletişiminin hiç bir zaman ortadan kalkmadığı kocaman bir köyün adeta tek bir aile gibi hareket ettiği Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimiz bu düğün töreninde de her zamanki gibi sıcak ve tertemiz yürekleri ile misafirlerine ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadılar.

Düğün töreni öncesinde Özalp İlçesi ve Dönerdere Köyünde oluşturulan düğün konvoyu renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.Emek ve Dönerdere mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız düğün konvoyuna tarım çalışmalarında kullandıkları motorlar ile katılınca renkli görüntüler ortaya çıktı.

Dönerdere düğünlerinin vaz geçilmeyen ismi,Karadeniz Müzik Dünyasının sevilen Kaval Üstadı Nurettin Kahveci,genç çiftlerin düğün törenlerinde sahne alarak misafirlere unutamayacakları muhteşem bir gün yaşattı.

Gündüz saat 12.00’da başlayan Genç çiftlerin düğün törenleri gece 00.00’a kadar devam etti.

Yaş pasta ve Takı Töreni ile devam eden genç çiftlerin düğün törenlerinde özellikle takı töreni esnasında düğün törenine katılan misafirler uzun kuyruklar oluşturarak gelin ve damadı hem tebrik ettiler hem de mutluluklarına ortak oldular.

Genç çiftlerin düğün törenlerinde 3 bölgenin kültürü bir arada yaşatıldı.İstanbul’dan düğün törenine katılan Gelin Cemre Özcan’ın yakınları birbirinden güzel oyun havaları ile Marmara Kültürünü sahneye koyarken,Dönerdere mahallesinde yaşayan gençlerimiz ise bir yandan kaval eşliğinde oynadıkları horon havaları ile Karadeniz Kültürünü en mükemmel bir şekilde yaşatırken,bir yandan da şemame gibi Doğu Anadolu Bölgesine özgü Halkoyunlarını da Bölge insanı ile birlikte yaşayarak 3 farklı bölgenin kültürünü aynı düğün salonunda yaşamış oldular.

Genç çiftlerin düğün törenleri aile fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlilik kararı ile ömürlerinin en güzel kararını veren Cemre & Mustafa Öztürk çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



İlginizi Çekebilir