Ver Elini Öpeyim Öğretmenim

Ver Elini Öpeyim Öğretmenim

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM ERBEK-ÖĞRETMEN TOPLUMUMUZA IŞIK SAÇAN BİR GÜNEŞTİR

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Kaymakam Erbek’in mesajı şu şekilde

Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik,  emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle hem bu ulvi görevin önemine değinmiş hem de siz kıymetli öğretmenlerimize önemli görevler yüklemiştir.
 Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması, eğitimin fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki siz değerli öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır.


 Geleceğimizin mimarı sevgili gençlerimizi siz fedakâr öğretmelerimize emanet ediyoruz. Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir.
 Ülkemizin her köşesinde fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında Ülkemize Eğitim Güneşini taşımaya çalışırken Şehit Edilen Öğretmenlerimiz ile ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

BAŞKAN TOK-ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUMUZUN BAŞ TACIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile yayınladığı mesajda, "Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ışığında yeni nesillere umut saçan, hiçlikle mücadele için cepheye koşan, vatan toprağına binlerce tohum atan, bilgiye aç bir toplumu muasır medeniyetler seviyesine çıkaran Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum" dedi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok , 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneği kazanmamıştır." demiş Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk. 

“Çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, duygusal, ahlaki, dini ve milli, toplumsal yönden ve sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babalarından sonra en etkili kişi öğretmenlerimizdir.

Her devirde yaşadıkları toplumun yol gösterileri, akil insanları, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumunda olan öğretmenlerimiz, bizler için fedakârca çalışan, vatanının ve milletinin selameti için çaba sarf eden, eğitimimizin yılmaz neferleridir. Şüphesiz ki devletimiz, ülkemizin her köşesinde çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, sabırla ve fedakârca görev yapan sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanları öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmektedir. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir.

Eğitim meşalesi elinde, yarınlara umut olacak öğrencileri önünde, inatla geleceğe doğru ilerleyen, gözü pek, iradesi tam, öğretme ateşiyle yanan nice öğretmenler var bu ülkede. 

Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ışığında yeni nesillere umut saçan, hiçlikle mücadele için cepheye koşan, vatan toprağına binlerce tohum atan, bilgiye aç bir toplumu muasır medeniyetler seviyesine çıkaran Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum."

 



Anahtar Kelimeler: Elini Öpeyim Öğretmenim

İlginizi Çekebilir