Yaptığımız Her İşte Engellileri Düşünüyoruz

Yaptığımız Her İşte Engellileri Düşünüyoruz

Başkan Zorluoğlu Engelli Derneklerinin Başkanları ile bir Araya Geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Engelliler Haftası nedeniyle Trabzon Kamu Yararlı İşitme ve Konuşma Engellilerini Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cem Sevgi, Avrasya Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Savaş Yol ve Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya ile bir araya geldi.

Engelliler Haftası nedeniyle engelli derneklerini ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili dernek yöneticilerine açıklamalarda bulundu. Dernek başkanları ve yöneticileri kendileri için önemli olan bir haftada gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler. EYLÜL GELMEDEN AÇMAK İSTİYORUZ

Engellilere yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Seçimden önce Engelsiz Yaşam Merkezi yapmak istediğimizi belirtmiştik. Yerini tespit ettik. Konaklar Mahallemizde engellilere uygun olarak inşa edilmiş güzel bir binamız var. O binayı engelli kardeşlerimiz için bir merkez olarak değerlendireceğiz. Arzu ediyorum ki engelli çocuklarımızı, gençlerimizi sabah evden alalım, akşama kadar çeşitli aktivitelerle misafirimiz olsunlar. Akşam yine evlerine bırakalım. Eğitilebilir olanlara eğitim desteği verelim. Diğerlerine hoşça vakit geçirebilecek imkanlar sunalım. Burayı hazırlarken sizlerle ve tüm engelli dernekleri ile beraber değerlendirme yapacağız. Benim çok istediğim ve mutlu olduğum bir çalışma. Hedefimiz inşallah eylül ayı gelmeden Engelsiz Yaşam Merkezi’ni bütün donanımı ile faaliyete geçireceğiz” dedi.

YAPTIĞIMIZ HER İŞTE ENGELLİLERİ DÜŞÜNÜYORUZ

Ortopedik engellilerin isteklerinin de kısa süre içerisinde yerine geleceğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Ortopedik engellilerimizin engelli sandalyelerinin tamir ve bakımı için bir talebi vardı. Biz de Baro binasının arka kısmında bir tamir atölyesi yaptık ve 10 gün içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca Fen İşleri ve Yol İşleri Daire Başkanlığımıza, yaptığımız her işte engellilerimizi düşünmemiz gerektiğini özellikle belirtiyorum. Yaptığımız her işin, her binanın, her yolun, her kaldırımın engelliler tarafından da sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Bütün projelerimizde bakış açımız budur. Engelli vatandaşlarımızı daha çok sosyal ve ekonomik hayatın içine sokmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSTAKİL DAİRE BAŞKANLIĞI KURDUK

Engellilere daha iyi hizmet vermek için ayrı bir daire başkanlığı kurduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının altında bir küçük şube müdürlüğü engellilere mi, gençlere mi, kadınlara mı bakacak, sosyal yardım mı yapacaktı? Mümkün değildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığını kurduk ve engelliler için ayrı bir şube müdürlüğü oluşturduk. Bütün işleri tek bir şube yaparken şimdi bir şube sadece engelliler için çalışacak. Bu da bir yıllık sürede engellilere dönük yaptığımız önemli işlerden biridir. Şimdi sizin muhatap bir şubeniz ve şube müdürünüz var. Daha yeni başlıyoruz” dedi. 

HAVALİMANI ÜST GEÇİDİNE ASANSÖR YAPIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak engelliler için daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu “Yeni aldığımız araçlarımızın tamamı engellilere uygun hale getirildi. Hatta dolmuşlarda yaptığımız dönüşümde de engellilerimiz için şart getirdik. Birlikte daha fazla çalışmamız lazım.  Şunu da belirtmek isterim ki, sizlerle bazı üst geçitlerin asansörle donatılmasını konuşmuştuk. Şu anda Havalimanı mevkiinden başlıyoruz. Bu başlangıç. Uygun olabilecek yerlerde çalışmamızı devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

DEMİR: SIRTIMIZ YERE GELMEZ

Engelliler Derneği İşaret Dili Tercümanı Kübra Çolak Demir de engelliler için düşünülen çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi bizim çok istediğimiz bir şey. Rahat vakit geçirmemiz için böyle merkezlere ihtiyacımız var. Biz engellilerle birlik ve beraberlik içerisinde bir Başkanla birlikteysek sırtımız yere gelmez. Bu konuda kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Allah razı olsun. Eşiniz Sevcan Hanımefendiye de teşekkür ediyoruz ve diyoruz ki Trabzon kazandı. Bizleri ziyaret etmenizden onur duyduk. İnşallah bu süreci atlattıktan sonra daha güzel işleri birlikte yapacağız” dedi. Dernek yöneticileri ayrıca akülü araç kullanan engellilerin yağmur yağdığı dönemlerde sıkıntı yaşadığını belirterek Başkan Zorluoğlu’ndan sığınacak yer talebinde bulundu.



İlginizi Çekebilir