Yatalak Anne ve Babasına Bakabilmek İçin Bir senedir Evine Elektrik Bağlatamıyor

Yatalak Anne ve Babasına Bakabilmek İçin Bir senedir Evine Elektrik Bağlatamıyor

Yatalak Anne ve Babasına Bakabilmek İçin Bir senedir Evine Elektrik Bağlatamıyor

Trabzon Çaykara Maraşlı Mahallesinden A. T. yatalak anne ve babasına bakabilmek için Çaykara Maraşlı mahallesinde bulunan ruhsatlı evine elektrik bağlatamıyor. 

Sakarya’da Kamu Kurumunda Memur olarak çalışan A.T.yaz aylarında ise baba ocağı Çaykara İlçesine geliyor. 

T Maraşlı Mahallesinde baba toprağında kendisine ait ruhsatlı bir bina yaptı.Tüm Kanuni işlemlerini tamamlayan A.T.  Çaykara Çoruh EDAŞ firmasına başvuruda bulunarak elektrik talebinde bulundu. 

Evine elektrik bağlanması ile ilgili tüm Kanuni sorumluluklarını yerine getiren,ilgili Kurumlara gerekli ödemeleri yapan A.T. elektrik bağlantısı yaklaşık 1 seneden bu yana gerçekleştirilmiyor. 

A.T.Konu ile ilgili ilgili firmaya defalarca başvuru yapmasına rağmen bu başvuruların hiçbir tanesinden çözüm alamadı. 

Konu ile ilgili BİMER ve CİMER’e defalarca dilekçe veren A.T. bu başvurularından da bir sonuç çıkmadı. 

Her sene olduğu gibi 2023 Yılı Yaz döneminde de ailesi ve yatalak anne babası ile birlikte Çaykara Maraşlı Mahallesinde bulunan evine gelen A.T.elektrik olmayan evde zor şartlarda anne babasına bakmaya çalışıyor. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan A.T. şu ifadeleri kullandı. 

Trabzon İli Çaykara İlçesi Maraşlı Mahallesi Çeşmeli mevkiinde bulunan evimin elektrik abonelik işlemlerini 2022 yılı Ağustos ayı içerisinde tamamladım. 

Yetkililer tarafından 1 ay içinde elektriğimin bağlanacağı söylenmesine rağmen aradan 1 sene geçmesine rağmen hala elektriğim bağlanmadı. 

Görev icabı Trabzon İl dışında bulunmam sebebi ile 2 defa Trabzon Arsin’de bulunan ÇORUH EDAŞ İl Müdürlüğüne telefon ederek elektriğimin bağlanması talebimi dile getirdim. 

Çaykara İlçesinde bulunan yetkililere defalarca telefon ile ulaşarak annemin yatalak hasta olduğunu durumun ciddiyetini,anneme bakabilmek için mutlaka elektriğe ihtiyaç duyduğumuzu dile getirdim. 

Yapım aşamasında olan evimde elektriğim olmadığı için Trabzon’dan Çaykara Maraşlı Mahallesine gelen ustalarım defalarca Trabzon’dan Çaykara’ya gelmişler,ancak evde elektrik olmadığı için işlerini yapamadan geri dönmüşler,bu durum ise benim vatandaş olarak mağdur olmama sebep olmuştur. 

Bir vatandaş olarak şunu sormak istiyorum.Benim hatam yasalara uygun hareket etmem midir?Tüm mevzuata uymam ve yasalara uygun hareket etmeme rağmen Elektrik şirketi tarafından neden mağdur ediliyorum. 

Bir seneden bu yana benim paramı kullanan ve elektriğimi bağlamayan Çoruh Edaş Firması bu ayrıcalığı nereden alıyor? 

Benim evimde oturamama ve yatalak hasta olan anne ve babama sağlıklı bir şekilde hizmet verememe sıkıntısı yaratan elektrik firması ile ilgili yapılabilecek bir şey yok mu. 

Bu konuda uygulanabilecek bir yaptırım bulunmuyor mu? 

Çoruk Edaş Firmasını her aradığımda bir sürü yalan işitiyorum.Yarın bağlayacağız.İki gün sonra bağlayacağız diye.Ben vatandaş olarak bu insanlar ile muhatap olma ve bu yalanları işitme zorunluluğum var mı? 

Konu ile İlgili Çaykara Cumhuriyet Baş savcılığına suç duyurusunda da bulundum. 

Sade bir vatandaş olarak bir an önce çözüm bekliyorum. 

Mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum. 



İlginizi Çekebilir