Yavuz Selimlilerin 20´nci Buluşması

Yavuz Selimlilerin 20´nci Buluşması

Erzurum Yavuz Selim İlk öğretmen okulu öğretmen, öğrenci ve eşleriyle oluşturulan ve her yıl geleneksel olarak yurdun çeşitli yerlerde yapılan buluşma Antalya-Alanya´da gerçekleştirildi.

Erzurum Yavuz Selim İlk öğretmen okulu öğretmen, öğrenci ve eşleriyle oluşturulan ve her yıl geleneksel olarak yurdun çeşitli yerlerde yapılan buluşma Antalya-Alanya´da gerçekleştirildi. 

 Uludağ´dan ? Palandöken, Palandöken´ den sonra  rota. Akdeniz´e yöneldi. Palandökende belirlenen  Antalya İli Alanya İlçesinde buluşma 18-22 Mayıs günlerinde İlksan´ın Ananas otelinde gerçekleşti. 

İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz´ın organizatörlüğü ile Süreyya Nas, Nimet Alptekin, Hüseyin Yılmaz ve Sadi Seferoğlu nun Merkezde- İsmail Mor- Ertuğrul Özten ?Hasan Basri Bal ve Hüseyin Altıntaş ?ın Karadeniz  Bölgesindeki çalışmaları ile  426 kişinin bir araya gelmesi ve anıları tazeleyerek  Aile bağlarının kuvvetlenmesi, yeni dostlukların oluşmasını sağladılar. 

 İlk gün kahvaltıdan sonra serbest tanışma ve kaynaşma  oluştu. 40Yıl, 50 yıl sonra  bir araya gelen arkadaşların oluşturduğu  tablolar görülmeye değerdi. Günümüze kadar taşınan eski resimlerden aramızdan ayrılanlarla  aynı karede olanların  hüzünlü duygulara boğulup ağladığı. Bir bölümümüz de  çileli, yoksul amma, mutlu  günlere dönmenin hazzını yaşadı. Anılar  paylaşıldı, İkinci gün Kale ve tarihi alanlar gezildi. Akşam tamamı Yavuz Selimlilerden oluşan sanatçılar sahne aldı. Davul Zurna ve klarnet eşliğinde Dadaşların oyunlarını, kemençenin tellerinden yayılan kıvrak sese  ayak uyduran Trabzon´lu öğretmenler  bize Yavuz Selim deki sahneyi ve salonları hatırlattı./resimler/2016-5/26/2244331251913.jpgÜçüncü gün düzenlenen yat gezisi ile kalenin çevresi dolaşıldı. Yat içinde  değişik etkinlikler gerçekleştirildi. Akşamki  veda Galasında  bu yıl ki birlikteliğe iştirak eden 426 kişinin  kararı ile seneye Mersin de buluşmaya karar verildi. 

 Güzel bir organizasyonla  iştirakçilerin gönlünü alan Tuncer  Yılmaz :

 ?Yavuz Selimli olmanın onuru gururu her yıl artmakta ve bir kartopu gibi büyümekte. Aramızdan ebediyen ayrılanların yerinin boş kalmayıp, eşleri veya çocukları tarafından  doldurulduğunu görmek bizlere  ayrı bir  güç kazandırmaktadır. Hepinize  teşekkür  ederken, eksiklerimiz için de hoş görüleriniz sığınıyorum? dedi.

Haber:Fahri Düzenli/Çaykara Gündem Gazetesi                                                   

 



Anahtar Kelimeler: Yavuz Selimlilerin Buluşması

İlginizi Çekebilir