Yayla Yıkma Kararı Masaya Yatırıldı

Yayla Yıkma Kararı Masaya Yatırıldı

Bakan Soylu Yaylalar konusunda açıklama yaptıktan sonra Trabzon Valiliği Kaçak Yayla Yapma Konusunu Masaya Yatırdı

 

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´nun ?Trabzon´da 2016-17-18 yıllarında yayla evi yasağı getirildi. Burada çok net ve açık söylüyorum. Vatandaşımız bu 3 yıllık sürede yayla evi yapamayacaktır. Yapılanlar yıkılacaktır? sözleri üzerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz harekete geçti. Öz, konuyla ilgili bütün kurum ve kuruşların amirlerini bugün toplantıya çağırdı. Toplantı saat 10.00´da Valilik A Toplantı Salonu´nda yapılacak.

HEMEN TÜM KAMU KURUMLARI KATILIYOR

YAYLALARI koruma seferberliği toplantısına Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü,  Defterdarlık, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü yetkileri davet edildi. Toplantıda 3 yıl süreyle yaylalarda kaçak yapılaşmaya karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtilerek resmiyet kazandırılacak.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´nun ?Trabzon´da 2016-17-18 yıllarında yayla evi yasağı getirildi. Burada çok net ve açık söylüyorum. Vatandaşımız bu 3 yıllık sürede yayla evi yapamayacaktır. Yapılanlar yıkılacaktır? sözleri üzerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz harekete geçti. Öz, konuyla ilgili bütün kurum ve kuruşların amirlerini bugün toplantıya çağırdı. Toplantı saat 10.00´da Valilik A Toplantı Salonu´nda yapılacak. Vali Öz imzalı olarak tüm ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: ?4342 Sayılı Mera Kanunu uygulamaları doğrultusunda ilimiz sınırları içerisindeki yaylak, kışlak, otlak ve umuma ait çayır vasfındaki arazilere yapılan işgal ve tecavüzlerin önlenmesi, meralardaki kaçak yapılaşmalar ile ilgili İlimiz Valizi Sayın A. Celil Öz başkanlığında 11.02.2016 Perşembe günü saat 10.30´da Valiliğimiz A Toplantı Salonu´nda bir toplantı yapılacaktır. Söz konusu toplantıya hazırlıklı olarak katılınılmasını rica ederim.?

Toplantıya; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürleri davet edildi. Toplantıda kaçak yapılan yayla evlerine karşı kararlılıkla bir mücadele yapılacağı vurgusu yapılacak. 

Kaynak:Günebakış



İlginizi Çekebilir