Yaylalarda Kar Göründü!

Yaylalarda Kar Göründü!

Çaykara´nın yüksek Yaylalarında sezonun ilk Karı Yağdı

Yöremizde alçak kesimlerinde yaklaşık 4 gündür etkili olan yağmur, beraberinde yüksek kesimlerdeki yaylalarda sezonun ilk kar yağışını beraberinde getirdi. 

Yörenin sahil kesimlerinde geçen hafta 4 gün, zaman zaman etkisini artıran sağanağın ardından, Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinin kullandığı bazı yaylalarda hava sıcaklığı 15 dereceye yakın düşmesi yaylalarda kalanlara zor anlar yaşattı. Kaçkar ve Kırıklar dağının eteklerinde bulunan yaylalarda yılın ilk karı yağdı. Bu hafta sonu Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcıların Kırklar dağına çıkış için gerçekleştirdikleri etkinlikle kullandıkları güzergâh da bulunan Muldat yaylası ile Şekersu Büyük Yayladan geçerken çektikleri resimlerle Kar´ın Kaçkar dağı eteklerine kadar indiği görülüyor. /resimler/2015-10/12/1035058607179.jpgYılın ilk karın düşmesiyle havaların hissedilir bir şekilde soğumasıyla birlikte, yaylaların son sakinleri de dönüş yolculuğuna başladı. Mayıs-Haziran aylarında küçük ve büyükbaş hayvanlarıyla yaylalara göç eden son yaylacılar, yılın ilk kar yağmasıyla da dönüşe hazırlığına başladı.  

Bilindiği üzere Çaykara´nın yaylaları karlanmasıyla birlikte, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına otlak bulmakta zorlanan besiciler, yazın göç ettikleri yaylalardan ayrılarak kışı geçirmek için yörenin daha alçak kesimlerinde bulunan mezralara, köylere ve sahil kesimindeki evlerine dönmeye başlayacaklar.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Yaylalarda Göründü

İlginizi Çekebilir