Yaylaya Göç Yeniden Canlandı

Yaylaya Göç Yeniden Canlandı

Çaykara Sultanmurat Yayla Ortası Etkinliklerin ilk günün de Görnek Yaylasından Sultanmurat yaylasına yürüyüş düzenlendi.

İki gün sürecek olan geleneksel Sultanmurat Yayla Ortası Etkinliklerinin ilk gününde Görnek Yaylasından başlayarak Sultanmurat Şehitliğine kadar olan 8 kilometrelik yol yaya yürünerek Geçmişte yaşanan Yaylaya göç canlandırıldı. /resimler/2017-8/19/2006457976408.jpgEtkinliğin ilk günü saat 13:00´da yürüyüşün start verileceği Çaykara, Dernekpazarı ve Köprübaşı Beşköy´ün kullandığı Görnek yaylasında vatandaşlar toplandı. 

Buradaki etkinliğe Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşik, İlçe Milli eğitim müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, ilçelerde bulunan kurum müdürleri ve amirleriyle vatandaşlar katıldı./resimler/2017-8/19/2007153130596.jpgYürüyüş yöremizin enstrümanı olan Kaval eşliğinde başladı. Yol boyunca Kemençe eşlik etti. 8 kilometrelik yolu 2.5 saatte alan yürüyüş korteji Sultanmurat Yaylasına vararak geçmişte köyden yaylaya yaşanan göç canlandırıldı. Burada Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan´ın Şehitler için yaptığı dua ile ilk gün etkinliği tamamlandı. 

Yürüyüş öncesinde Görnek yaylasında Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız yapılacak olan etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu?/resimler/2017-8/19/2002559687919.jpgBİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLADIK.

Hem hareketli yaşama dikkat çekmek, hem de geçmişteki yaşantıyı, ve geleneği, nostaljik yaşamı yaşatmak adına burada olduklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, ? bugün burada vatandaşlarımızla kurum amirlerimizle, Muhtarlarımızla ve gurbetten gelenlerle birlikte Sulatanmurat yaylasına kadar yürüyeceğiz. İki gün sürecek olan Sultanmurat Yayla Ortası etkinliklerimizi böylelikle başlatmış oluyoruz. Görnek Yaylasında başlatacağımız bu yürüyüşümüz ile Sultanmurat Şehitliğimizin bulunduğu yerde sonlandıracağız. Çok farklı çok özel bir ortamdayız. Bölgemiz, Kültürü ile ve yaşam biçimi ile nostaljik yaşamı devam etmektedir. Buna dikkat çekmek adına vatandaşlarımızla beraber etkinlik komitesi olarak böyle bir karar aldık. Son yıllarda meydana gelen terör olayları bu etkinlikleri kısa da olsa sekteye uğratmış. Ama bugün burada vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu birliği, beraberliği ve dayanışmayı göstereceğiz. Etkinliğimize katılan ve destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çaykara Belediye Başkanına, Dernekpazarı Belediye Başkanına ve Dernekpazarı Kaymakamına teşekkür ediyorum, ?dedi. AMACIMIZ GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAK

Araçla defalarca Sultanmurat Yaylasına gittiğini ifade eden Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız,? Amaç bir olmak, beraber olmak. Geçirdiğimiz zor günlerde bu birlik ve beraberlik tablosunu oluşturmak. Diğer önemli bir konu da geleneklerimizi yaşatabilmek.  Araçların olmadığı geçmiş yıllarda bu topraklarda yaşayan büyüklerimiz köyden yaylaya sırtlarında yükler ve hayvanlarıyla beraber sabahtan akşama kadar bu yollarda yürüyorlardı. Biz burada bunu bir nevi sembolize ederek geçmişi hatırlatmak olacak. İnşallah 2 gün boyunca güzel etkinliklerle insanlarımızla beraber olacağız, ?dedi. Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Yaylaya Yeniden Canlandı

İlginizi Çekebilir