Yazar Mine Gencal'dan "Dün,bu gün,dön be o gün" Yazısı

Yazar Mine Gencal

Gazetemiz Yazarlarından Mine Gencal tarafından kaleme alınan “Dün bu gün,dön be o gün” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Gazetemiz Yazarlarından Mine Gencal tarafından kaleme alınan “Dün bu gün,dön be o gün” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Hep söylene gelen söz'dür ya,esas olan ise öz'dür ya..  mal mülk kalıcı yok. vekar'dır o kimse'nin kılıçı.,(Ali imran suresi 122.123.124.iki grup var.bir grup ÂLLAH için savaşmaktan geri döndü.diğer grup ise sayımız az ama iman var, HÂK var, kazanılacak iman neşesiy'le savaşa girince ÂLLAH 3 bin melek ordusuy'la onlara zafer verdi..yani geleceğe  toplum ile nesil yetiştir'ken zamanın çoğu mesleki eğitim yaşantısı olmamalı.böyle olur ise çok ağlayan,dede,babaanne,anne,baba,akraba taallukatı görür insan (okudu ama adam olmadı,ya da bayram geçer seyran geçer ne arar ne sorar.çok sık karşılaşılan durumlar.bu durumların yok..RESULLAH'ım dilediği kuranı hakim durumlar var olsun İÑŞÂALLAH. her mesleği en doğru eda eden,ak,pak,su getir kak demeden,su doldurdum içermisiniz? Anlayışı olsun nesiller diyelim...

 

Dün bugün dön be o gün

Aradım,ararken taradım.dünü bugüne getirdim sarardım.saradığın nedir sordu?hayasız yaşam ümmete kordu.geçmişimiz geleceğe bakar.her hareket ile bereket nesile akar.asil gül olur çisesi bilem ışık çakar.asılsız ise leş olur tuz'lansada, buz'lansa'da yine kokar . HÂK yürü der teker isen,Bir bin olur eker isen,her yaptığın bal olur şeker isen,Éktiğin kokar ise,HÂK yürütmez kal olur.her yaptığın yal olur.yok işte kuru bir dal olur.işi biten nal olur..durum ile durumum bu...

Sevgili okurlar yaklâşmakta olan eylül ayın'da dökülen her yaprak,kuruyan her yaprak,sıkıntı,kahır,hastalık,kederinizin yok olması olsun.gelecek bahar ayında mutluluk,sıhhat,iman,keyifleriniz yeşerip gül açsın selamıyla selamlıyorum..

 



Anahtar Kelimeler: Yazar Gencal' " " Yazısı

İlginizi Çekebilir