Yazar Mine Gencal'dan Sultanın Eli Bayramıdır Veli Yazısı

Yazar Mine Gencal

Gazetemiz yazarlarından Mine Gencal tarafından kaleme alınan “Sultanın Eli,Bayramıdır Veli” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

11 Ayın sultanı dediğimiz ne yüce ay'dır,HÂK'ka ulaşmakta çelikten yay'dır. RABBiM bu ayın'da hep seni say'dır, şeytan ayağını cehenneme kay'dır,sultan olan nur yüzlü ay'dır,ibadetler HÂK  trene binen ray'dır, tren HÂK'ka ulaştı mı ? Cennet ehli tay'dır.. Sevgili muhterem okurlarım tüm yazı ve sözler kalemim'den yazılmıştır.

Ramazan geliyor dediğimizde hep alemde mutlu ile bayrama kutlu girme heyecanı doğar. Hep eski ramazanlar,davullar,eski misafirperverlikler,konuşulur oldu,yaşanması yok denecek kadar az, bizlere de  bu özlemin hüz'nü  çöker oldu, RESULLAH efendimiz yaşlılar, baba'anne anne'anne.dede..evlerin bereketi ve huzuru,ata'sı diyelim buyurdular,yaşlılar evlerde yok denecek kadar az,ne acı'dır bazen onları istememek gibi durumları görüyoruz. bu hüznümüz'de    etkendir.. yâş okur ise baş değil,yaş  okur ile dokur ise baş eğil,bu sözü ben yazdım.kitap üzerin'de hep okuduk,okundu,okudular, lise,ünüversite,mastır,doctora,der'ken görevler başladı.bu esas olan kim kime ne aş'ladı,mühür hayra mı damgalı,yok sa şerre mi damgalı,ne mutlu ki kuran ayetin'de  (ashabul meymeneti) yani hayra olanlar,hayra çalışanlar, sevgili okurlarım ramazan ayı bizlere hayra damgalı olsun INŞA'ÂLLAH..(ashabul meşemeti) kötülükle damgalı HÂK lanetine uğramış..bura'da o zaman makam yok,makam kişinin KUR'AN'ımız tastik ettiği üzere hakka yakınlık ile takva'sında ,işte bu yaşanmışlıklar hayra ise baş eğilir,taş eğilir,kaş eğilir,gözden akan yaş eğilir,bu'da kulun hem dünya hem ahiret bayramı olur,çifte bayram bu olsa gerek sevgili okurlarım sizin'de her gelen ramazan-ı çifte bayramlar yaşamanız dileklerimle durum ile durum bu...



İlginizi Çekebilir