Yedi Göller Yolu Ulaşıma Açıldı

Yedi Göller Yolu Ulaşıma Açıldı

Çaykara İlçemizin en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi olan ve de her sene yerli ve yabancı on binlerce Turistin ziyaret ettiği Yedigöller yolu ulaşıma açıldı.

Çaykara İlçemizin en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi olan ve de her sene yerli ve yabancı on binlerce Turistin ziyaret ettiği Yedigöller yolu ulaşıma açıldı.

KAYMAKAM AYRANCI DA KATILDI

Demirkapı Mahallesi ve Yedi Göller Yolunun kar temizleme çalışması ve ulaşıma açılması çalışmalarına Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı da katılarak çalışmaları yerinde izledi./resimler/2018-5/9/2007282384421.jpgYOLU ÇAYKARA BELEDİYESİ EKİPLERİ AÇTI

Demirkapı Mahallesi ve Yedi Göller Bölgesi Yolu İlçemizin tüm Yayla yollarını açtığı gibi yine Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

KAYMAKAM AYRANCI-İLÇEMİZİN HER KÖŞESİNE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ

Çaykara Belediyesi ekipleri ile birlikte Çaykara İlçemizin Yayla Yollarının vatandaşlarımızın hizmetine açılabilmesi için yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı kendilerinin de imkanlar ölçüsünde bu çalışmaları yerinde incelediklerini ve bu yolların bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunulması çabası içerisinde olduklarını sözlerine ekledi./resimler/2018-5/9/1525338928600.jpgNormalde Yayla yollarımızda kar temizleme çalışmalarıa Mayıs ayının 15´inden sonra başlandığını hatırlatan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu sene ise Mayıs Ayının ilk haftası itibarı ile Tüm Yayla yollarımızın vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Balıklı Göl ve Aygır Göllerini bünyesinde barındıran Yedi Göller Bölgesinin Çaykara İlçemizin en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı başlayan Turizm sezonunda İlçemize gelen ziyaretçilerimizin Yedi Göller Bölgesini ziyaret etmek istediklerini bu yolu ulaşıma açarak Çaykara İlçemiz adına çok önemli bir hizmeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

YOL KIŞ MEVSİMİ BOYUNCA KAPALI KALIYOR

Yolu Kış boyunca ulaşıma kapalı olan Yedigöller Bölgesi her sene İlkbahar Mevsiminde  açılıyor ve Turizm Dostlarının hizmetine sunuluyor.

Çaykara İlçemize en uzak Mahalle olan Demirkapı Mahallemizin üst kısmında bulunan Yedi Göller Doğal güzelliği,muhteşem bitki örtüsü ve de havası ve suyu ile her sene Turistlerin en fazla ilgi gösterdikleri Turizm Merkezlerinden bir tanesi konumunda.

İçerisinde Balıklı Göl ve Aygır Gölü gibi önemli gölleri de barındıran Yedi Göller aynı zamanda İlçemizin en yüksek Dağı olan Karakaya ya da bir diğer adı ile Kırklar Dağının eteklerinde yer alıyor.

DEMİRKAPI VE YEDİ GÖLLERİ TANIYALIM

Demirkapı Köyü Çaykara´ya 45 km uzaklıkta,1554 tarihli arşiv kayıtlarına göre Çaykara ilçesi sınırları içinde belirtilen 10 köyden biri Haldizen`dir. Yeni ismi Demirkapı olarak değiştirilmiştir. Bölgenin en eski yerleşim yerlerindendir. Köyün ortasında Demirkapı deresi geçer. Hemen karşı tarafında olan dağların zirvelerine oluşan doğa harikası, rakımı 2500`ün üzerinde olan ve özel Çevre tarafından koruma altına alınan Balıklıgöl , Aygır göl, Karagöl, Sarıçicek gölü, Pirömer gölü, Buzlu göl ve Çifte göl bulunmaktadır. Yöreyi ve doğa harikası gölleri görmek için her yıl binlerce turist buralara gelmektedir./resimler/2018-5/9/1526264554661.jpgUzungöl´e 15 km mesafedeki Haldizen Yaylasında; Balıklı Göl, Aygır Gölü, Pirömer Gölü, Sarıçiçek Gölü, Dipsiz Göl, Çifte Göller adları ile anılan krater gölleri bulunuyor. Yedi Göller olarak adlandırılan bu bölgedeki Balıklı Gölde doğal alabalıkta bulunuyor. Balı ile meşhur Anzer Yaylası ile komşu olan Haldizen Yaylası´nda ağustos ayında bile kar görmek mümkün. Ayrıca bu yıl Haldizen ile Anzer arası yol bağlantısı açılmış olması nedeniyle taşıtla Anzer´e ve Bayburt´un Üzengili ve Yazyurdu Köylerine de gidilebilecek.

Özel Çevre Koruma Alanı ve SİT Alanı ilan edilen Haldizen Yaylası´nın çok bol suyu ve her mevsim yeşil olması en önemli özelliği olarak göze çarpıyor.

Uzungöl´e gelen ziyaretçiler Haldizen Deresi´ni takip ederek yaklaşık 40 dakikada Haldizen Yaylasın´a  ulaşabiliyorlar. Özellikle Yedi Göller yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Atlas Dergisi tarafından 50 Saklı Cennet arasında gösterilen Haldizen ve Yedi Göller yeteri kadar tanıtılmadığı için potansiyelinin altında bir turist alıyor. Atlas Dergisi 2009 yılı özel sayısında, bölgemizden ; Rize Fırtına Deresi, Giresun Gölyanı Yaylası, Ordu Turnasuyu Yaylası, Artvin-Şavşat Karagöl Gölü, Gümüşhane Santa Vadisi gibi Türkiye´ de seçilmiş 50 yer yer alıyor.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir