Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 2021 Yılının sona ermesi ve 2022 Yılının başlaması sebebi ile birer mesaj yayınlayarak hemşerilerimizin ve ülkemizin yeni yılını kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-HER ŞEY ÇAYKARA İÇİN

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Son iki yıldır, hiç de alışık olmadığımız ve yaşamları altüst eden salgın nedeniyle zor bir dönem yaşadığımızı belirten Kaymakam Muhammet Güzel, 2022’de umutların tazelendiği ve huzurun ve esenliğin hakim olması dileğinde bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi insanların önceliğinin sağlık olduğunu hatırlatan Kaymakam Güzel, “Dünyamız ve ülkemiz, pandeminin beraberinde getirdiği birçok önemli gelişmelere sahne oldu ve olmaya da devam ediyor. Hayatımızı yeniden şekillendirmemize neden olan bu zor süreci inşallah halkımızın da desteği ile 2022’de atlatacağımıza inanıyorum. Bunun yanı sıra; yeni yılı ülkemizin ve İlçemizin büyümesi için bir umut vesilesi olarak görmemiz gerekiyor. Bu hedefe ulaşmanın ve geleceğe hazır bir Çaykara’yı inşa etmenin yolu da aynı bakış açısı ve sinerji içerisinde hareket ederek, birlik ve dayanışmadan geçtiğinin bilincinde olmalıyız.

Yeni yılda, umutlarımızı tazeleyerek, İlçemiz ve insanlarımızın refahı için belirlediğimiz hedeflere ulaşma noktasında çok çalışıp, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle el ele vermeliyiz. İnanırsak ve Çaykara İlçesinin mevcut olan potansiyelini harekete geçirirsek 2022’nin İlçemiz açısından bir başarı hikayesinin yazıldığı dönem olacağına inanıyorum” dedi.

Kaymakam Muhammet Güzel, “Bizleri daha çok güzelliklerin beklediği, mutluluklarımızın arttığı ve ümitlerin filizlendiği bir yıl olması dileğiyle tüm Çaykara’lı hemşerilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. 2022 yılının sağlık, huzur, mutluluk ve iyilikler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TOK-2022 ÇAYKARA’NIN  YILI OLACAK”

2022 yılının Çaykara İlçesinin yılı olacağını belirten Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok: “Geride bıraktığımız 2021 yılının ilk yarısında pandeminin etkisini yoğun bir şekilde hissettik, ikinci yarısında da aşılamanın başlamasıyla birlikte yavaş yavaş normale döndüğümüz bir süreci yaşadık. 2021’in son aylarında ise pandeminin etkisini tam atlatamadan faiz lobisinin ülkemiz üzerinde dolar baskısını gördük ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirdiğimiz yeni ekonomi modeli ile bir kez daha tüm dünyaya baskı ile boyun eğmeyeceğimizi gösterdik. 2023 hedeflerinden sapmadan yoluna emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin 2022 yılıyla birlikte yükselişe geçeceğine, yeni atılımların olacağına, genişleyen üretim ağı ile birlikte yeni istihdam alanlarının oluşacağına olan inancım tamdır” dedi.

“TEK GAYEMİZ GELECEK NESİLLERİMİZE GÜZEL BİR MİRAS BIRAKMAKTIR”

Başkan Hanefi Tok  mesajının devamında: “Çaykara Belediyesi olarak da 2021 yılında her şeye rağmen rekor hizmetlerin yanında Çaykara İlçemizin geleceğine yönelik adımlar attık. Asfalt ve kilitli parke taşı yapımında kendi rekorumuzu daha da geliştirerek bozuk yol bırakmama hedefimizi gerçekleştirmek için yoğun bir çaba harcadık. Bunun yanında fidan dağıtımlarımız ve dikim çalışmalarımızla yeşillendirme ve üretimi destekleyen hizmetlerimizi gerçekleştirdik, Çaykara İlçe Merkezinde gerçekleştirdiğimiz ve çalışmaları devam eden Kentsel Dönüşüm projesi ile Çaykara İlçemizi modern bir şehir konumuna getirdik.Eğitim ve sağlık kurumlarımızı destekledik, ihtiyaçları doğrultusunda imkanlarımızı seferber etmekten imtina etmedik. Yurt sorunu yaşayan misafir öğrencilerimizin yanında olarak yurt sorunlarına çözüm bulduk. Sosyal belediyecilik kapsamında evde bakım hizmetlerimiz ve çeşitli yardımlarla hemşerilerimizin imdadına yetiştik. Sokak hayvanlarımıza sahip çıktık, ilçemizin çeşitli noktalarına koyduğumuz Sokak Hayvanları Besleme Odaklarımızla yiyecek ihtiyaçlarını karşıladık ve kısırlaştırma çalışmalarımızla da hemşerilerimizi huzursuz etmelerinin önüne geçmeye çalıştık.

Kültürel anlamda da bayramlarımızda dağıttığımız Türk Bayrağımızla coşkumuzu daha artırdık. Ayrıca Çaykara İlçesinde yapımını tamamlamış olduğumuz iki adet mezabahanın yapımını 2021 yılında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.Yine 2021 Yılında yapımına başladığımız Çaykara Organize Sanayi sitesinin inşaat aşaması devam etmekte olup 2022 yılında vatandaşlarımızın ve Çaykara Halkının hizmetine sunulacaktır.

2021 Yılı içerisinde yapımı tamamlanan Çaykara Gençlik Merkezi’nin açılışını 2022 yılının ilk günlerinde gerçekleştireceğiz.Gençlerimiz için yeni bir umut olan Çaykara Gençlik Merkezi’nin Çaykara İlçesine farklı bir heyecan taşıyacağı kanaatini taşımaktayım.Yine 2021 Yılında yapım çalışması tamamlanan Çaykara PTT İmam Hatip Ortaokulunun mefruşat altyapısı tamamlanır tamamlanmaz öğrencilerimizin hizmetine sunacağız ve Çaykara Eğitimi bu okulumuz ile daha rahat bir nefes almış olacak.

Yine Çaykara İlçemizin eğitim alanındaki en önemli sorunlarından bir tanesi olan Zeki Bilge Eğitim Kurumları binasının yerinde yeniden yapılması için yoğun bir tempo ile çalışıyoruz..

Eğitim alanında tüm Ülkemizde model bir ilçe olan Çaykara İlçesinde Çaykara Belediyesi olarak Çaykara Eğiktim Modeline her zaman olduğu gibi gereken her türlü desteği her zaman verdik ve bundan sonra da bu desteği vermeye devam edeceğiz.Çaykara Belediyesi olarak Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra okullarımızın her türlü ihtiyaçları,öğrencilerin yurt,barınma ve beslenme sorunu,Taşımalı eğitimde özellikle kış şartlarında yolların sürekli açık tutulması ve öğrencilerin güven içinde okullarına ulaşabilmesi,Kurs ve ETÜT çalışmaları başta olmak üzere Eğitimin olduğu her alanda aktif olarak yer alabilme gayreti içerisinde olduk.

Çaykara Belediyesi olarak 2021 Yılında daha önceki senelerde olduğu gibi mahallelerimizin her türlü sorunlarına çözüm bulabilme gayreti ile hizmet sevdası peşinde koştuk.Mahallelerin yol sorunu,altyapı sorunu,Mahalle yollarının betonlanması,istinat duvarları yapımı, gibi çeşitli altyapı sorunun un çözümü aşamasında yoğun bir tempo ile çalıştık.

Şirin İlçemiz Çaykara’nın gelecek yıllarına hizmet edecek projelerin temelini attık ve yapımlarına devam ediyoruz. Bu noktada 2022 yılı da Çaykara için hizmetlerin bir bir gerçekleşeceği bir yıl olacak. Allah’ın izniyle söz verdiğimiz gibi İlçemizi daha da ileriye taşıyacak, üretimi ve istihdamı artıracak hizmetleri tamamlayacağız, tek gayemiz gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakmaktır. Gayretle, samimiyetle ve kararlılıkla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022’de de bu kadim İlçemizde üretken belediyecilik anlayışımızla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle yeni yılın öncelikle sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Rabbimden niyaz ederim. Yeni yılımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı



Anahtar Kelimeler: Yılınız Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir