Yıldırımhan Trabzon´a Veda Etti

Yıldırımhan Trabzon´a Veda Etti

Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğünden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan Çaykaralı hemşehrimiz Mazhar Yıldırımhan,Trabzon´a veda etti

Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğünden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan Çaykaralı Hemşehrimiz Mazhar Yıldırımhan, bugün görevini devretti. 

Yıldırımhan´ın yarın  bakanlıkta göreve başlayacağı kaydedildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğünde ki makamında düzenlediği basın toplantısı ile veda eden Yıldırımhan, göreve başladığında bölge müdürlüğünün hiç projesi olmadığını ancak şimdi 200´ün üstünde projesi bulunduğunu kaydetti. 

Yıldırımhan,?Yaklaşık olarak 11 yılı aşkın süredir Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü olarak görev yapıyorum. Bugün itibariyle bu görevden ayrılarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar yardımcılığı görevine başlayacağım. 25 yıla yakın bir süredir Trabzon´da, gerek belediyede, gerek vakıflarda toplumumuzun her kesimine büyük bir samimiyetle, özveri, gayretle hizmet etmeye çalıştım. Özellikle son 11 yıl içinde Türkiye´de ki rüzgara paralel olarak Trabzon ve bölgede ki bütün illerimizde ki vakıf eserleri konusunda ortaya koyduğumuz çalışma gayret milletimizin takdirindedir? dedi. 

11 yıl boyunca huzurlu çalıştığını kaydeden Yıldırımhan, ?Bu 11 yıl içinde huzurlu bir şekilde çalıştım. Ankara´da Vakıflar Genel Müdürlüğünde istediğimiz arzu ettiğimiz her çalışmaya değer buldur. Her ayrılış hüzün getirir. Biz milletimize olan hizmet aşkımızı, hizmet sevdamızı inşallah bundan böyle devam ettireceğiz. Trabzon bizim için çok ayrı bir mana eder. İlk kez Trabzon dışında bir ilde görev yapacağım. Bugüne kadar tüm hizmetlerimizi Trabzon´da yaptık. Sayın Bakanımızın hem Türkiye hem de Trabzon heyecanına katkı sunmak amacıyla sürdüreceğiz.? Dedi. İlk göreve geldiğinde  bölge müdürlüğünde bir tek proje olmadığını ifade eden Yıldırımhan, ?Vakıflar Bölge Müdürlüğüne başladığımızda burada hazır bir tek proje yoktu. 2004 yılında sonunda başladığımda bir tek proje yoktu. Ama bugün, 100´ü restorasyon, 86´sı da proje olarak 20 tane yeni eser yaparak yaklaşık 200 civarında bir eserin projenin hizmetini bitirerek buradan ayrılmış olacağız. Gelir noktasında da vakıflar Bölge Müdürlüğü 2002 yılında yayınlanan kararname ile kapatılıyordu gelir azlığından dolayı. 2004 yılında başladığımda 377 bin lira olan bir kurumda. Şimdi 4,5 milyon Liraya çıkmış olacak. Kurumu bu görev süresi içinde yaklaşık 11 kat büyüttük? diye konuştu. Yıldırımhan, ?Makamlar mevkiiler gelip geçicidir.  Trabzon bizim için öncelik olmaya devam edecek. Bütün Trabzonlu kardeşlerimizin Ankara´da eli olmaya devam edeceğiz. Bizim orada ki yerimiz bütün Trabzonlu kardeşlerimizin yeridir. Görev süremiz içinde bize her türlü desteği veren Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve personelime teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların tamamı ekip çalışmasıdır? diye konuştu. Öte yandan Yıldırımhan´ın vekaleten yerine gelecek ismi ise Genel Müdürlüğün belirleyeceği kaydedildi.

MAZHAR YILDIRIMHAN KİMDİR? 

20.05.1964 yılında Trabzon´un Çaykara Ulucami´de doğdu.   
İlk öğrenimini doğduğu köy olan Ulucami köyünde, orta ve lise öğrenimini Hatay´ın Kırıkhan ilçesinde tamamladı. 
Daha sonra üniversite tahsilini 1983 yılında kazandığı KTÜ Tarih Bölümü´nde tamamladı.. 

1987 - 1989    Gazatede yazar olarak çalıştı 

1989-1993 Yavuz Selim Vakfı yöneticiliği.  

1993-1994  Trabzon´un Of ilçesinin Uğurlu köyünde öğretmenlik yaptı. 

1994-2004 Yılları Arasında Trabzon Belediyesi Basın Halkla Ilişkiler Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.  

2002-2004 Doğu Karadeniz belediyeler birliği genel sekreterliğini vekaleten yürüttü. 

2005-2015  Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü Görevini sürdürdü.  

2014 Trabzon Ensar Vakfı kurucularındandır. Trabzon Ensar Vakfı başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 

Kaynak:61saat



İlginizi Çekebilir