Çaykara´ya Yüksek Okul Müjdesi!

Çaykara´ya Yüksek Okul Müjdesi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Çaykara´da Yüksekokul açılmasını onayladı.

Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen  Çaykara´ya yüksekokul açılması için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Yüksekokulun önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime başlaması bekleniyor.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara´ya Turizm Yüksek Okulu açılması için KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal ile Rektör Yardımcısı Çaykaralı hemşerimiz Prof.Dr. Hikmet Öksüz ile yaptığı girişimler sonucunda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) senatosunun Çaykara´ya Turizm rehberlik ve Turizm hizmetleri (Aşçılık, Garson vb) Meslek Yüksek Okulu açılmasını kararı almıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanlığına daha önce sunulan karar 23.11.2015 tarihinde onaylanarak İlçemizde Yüksekokul açılması için hiç bir engel kalmadı. 

Konu ile ilgi gazetemize açıklamada bulunan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ?Çaykara´ya Turizm rehberlik ve Turizm hizmetleri ( Aşçılık, Garson ve diğer bölümlerin) açılması için yaptığımız girişimler sonucu Karadeniz Teknik Üniversitesi senatosunun daha önce onayladığı kararı, Yükseköğretim kurulu (YÖK) tarafından da dün itibariyle onaylanarak Çaykara Yüksekokuluna kavuşmuş oldu. Artık İlçemize Meslek Yüksek Okul açılması için hiç bir engel kalmadı. İlçe olarak mevcut Halk Eğitim Müdürlüğü binasını Üniversiteye tahsis etmeyi düşünüyoruz. Daha sonra tespit edeceğimiz yerde modern bir Yüksekokul inşa edeceğiz. Bundan sonra bize düşen görev, süreci hızlandırıp okulu biran evvel açmaktır," dedi./resimler/2015-11/24/2330223137202.jpgTok,? Meslek Yüksek Okulu açılması noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan turizm sektörünün ilçemizde büyük atılım sürecine girmesi eğitilmiş eleman ihtiyacını karşılayan eğitim kurumuna ihtiyaç vardı. YÖK´ün onaylaması ile birlikte hayallerimiz gerçeğe dönüştü. Turizm rehberlik ve Turizm hizmetleri Yüksekokulu açılması yönünde kararın çıkmasında emeği geçen Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz başta olmak üzere YÖK´e Çaykara halkı adına teşekkür ederim, dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Yüksek Okul Müjdesi
Mustafa MUTLU
25.11.2015 08:36:50
İlim İrfan Yuvası ve Turizm Cenneti Çaykaramıza da bu yakışır,çaba gösteren,emeği geçen herkese teşekkür ederim.Hayırlı olsun.

İlginizi Çekebilir