Yurt Yaylasında Kaçak Yapılar Yıkıldı

Yurt Yaylasında Kaçak Yapılar Yıkıldı

Dernekpazarı ve Çaykara ilçelerinin ortak kullandığı Yurt Yaylası’nda kaçak olduğu tespit edilen 5 yayla evinin yıkımı gerçekleştirildi.

Yurt Yaylası İlçemiz Sultanmurat Yaylasını geçtikten sonra Limonsuyu yaylasının yan tarafında yer alıyor. Yayla Dernekpazarı halkı ile Çaykara Akdoğan halkı tarafından kullanılıyor.

Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılara karşı geçtiğimiz yıllarda startı verilen yıkımlar tekrar başladı. Yapı yoğunluğu artan ve doğal güzellikleri bozulan yaylaların kurtarılması amacıyla 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapılar için alınan yıkım kararı Trabzon’un yaylalarda devam ediyor. Son olarak 22 Aralık 2019 tarihinde Uzungöl’de gerçekleştirilen yıkımlarda 96 bina yıkılmıştı.

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinin ortak kullandığı Yurt Yaylası’nda kaçak olduğu tespit edilen 5 yapı için yıkım kararı alındı. Edinilen bilgilere göre kaçak olarak yapıldıkları belirlenen 5 binanın yıkımı İş makineleri tarafından yıkımlar gerçekleştirilirken, jandarma ekipleri de yaylada güvenlik önlemi aldı. Ayrıca yaylada kaçak bina yapılması amacı ile açılan 8 arsa da iş makineleri tarafından kapatıldı. 

Yıkım kararı ile ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar tepki göstererek, "ayrım yapıldığını her yaylada binaların yapılmasına rağmen sadece bizim yaylada yapılan evlerin yıkılmasını manidar buluyoruz" dediler.



Anahtar Kelimeler: Yaylasında Kaçak Yapılar Yıkıldı
Fahri Düzenli
19.10.2021 23:17:11
Yayla Dernekpazarı Güney Mahallesi ile Çaykara Kabataş Mahallesinin müşterek alanı. Üç günlük bir zaman içinde fotoğraflama tesbit ve yıkım. Yurt Yaylasına gelmeden yıkılması gereken yerler yıkılmadan yıkılması, yıkım şeklinin çok acımasız olması, Yıkım esnasında tüm malzemenin bir başka şekilde kullanılmaması için gösterilen titizlik bize ermeni zülmü ile Yahudi zülmünü hatırlattı. Bu kadar gaddar uygulamaya anlam veremedik. Adil uygulama değil, kasıtlı uygulamaya isyanımız var.

Süleyman Kayganacı
20.10.2021 13:51:59
Fahriciğim sıkma canını! Vatandaşlar, akepeye yüzde 70 oy verirken düşünecekti onu. Şimdi gitsin yüzde 80 oy versinler

İlginizi Çekebilir