Yusuf Aydın Çaykara Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Yusuf Aydın Çaykara Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Çaykara’lı Yusuf Aydın,Çaykara İlçesinde 31 Mart 2024 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel seçimleri için AK Parti’den Çaykara Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Çaykara’lı Yusuf Aydın,Çaykara İlçesinde 31 Mart 2024 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel seçimleri için AK Parti’den Çaykara Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Başkan Aday Adayı Aydın gerçekleştirmiş olduğu bir Basın Açıklaması ile Projelerini açıkladı.

Başkan Aday Adayı Aydın ayrıca Çaykara İlçesinde gerçekleştirmiş olduğu Esnaf ve vatandaş ziyaretleri ile Projelerini anlatmaya başladı.

Yusuf Aydın gerçekleştirmiş olduğu esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde  ‘’31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye  yüzyılı vizyonunu çerçevesinde Çaykara İlçemizde Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı , Kıymetli Çaykaralı hemşehrilerimin en kalbi duygularımla selamlarken, Dua ve desteklerinizi bekler saygılarımı sunarım ifadelerini kullandı.

YUSUF AYDIN  KİMDİR?

AK Parti Çaykara Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Aydın 01 Kasım 1969’da Çaykara’nın Taşkıran Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Taşkıran İlkokulunda,  ortaokulu Trabzon Fatih Ortaokulunda, liseyi ise Trabzon Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Vatani görevini İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında 1995’te tamamladı.

Meslek hayatına Aytaç Su, Sırma Su, yeni adıyla Mila Su ve Fuska Su fabrikalarının kurulumlarında ve üst düzey yönetimlerinde görev aldı. Aynı zamanda 2004-2008 yıllarında Aytaç Bünyesinde bulunan Yağ ve Meyve Suyu Fabrikalarında Fabrika Müdürlüğünü eş zamanlı olarak yürütmüştür. Halen geri dönüşümden enerji üreten bir tesisin yöneticiliğini yapmaktadır.

Çalıştığı şirketlerin Kalite yönetim sistemleri ile gıda hijyeni ve güvenliği yönetim sistemleri kurulmasında yönetici olarak görev yapmıştır.

Bilim, tarih ve edebiyata ilgisiyle bilinen Yusuf Aydın, yöreye olan hasretinin bir ifadesi olarak kaleme aldığı ‘Karakaya Destanı’ isimli eseri okuyanların büyük beğenisini kazanmıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

YUSUF AYDIN’IN PROJELERİ

 1-İLÇE GENELİNDE YAPILMASI PLANLANAN ÇALIŞMALAR

İlçe merkezini kentsel dönüşüm kapsamına alarak, ilçemiz doğal güzelliklerine yakışır, güvenli ve sürdürülebilir yapılaşmayı sağlayacak yaşam projelerini hayata geçireceğiz.

İlçemizde imar planı uygulamalarıyla yöre mimarisine uyumlu yeni konutlar inşa edilerek yapı stoğunun artırılmasına katkı sağlayacağız.

Gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, etaplar halinde merkezde bulunan tüm işyerlerinin yeniden inşasını sağlayarak, “Çaykara Kapalı Çarşısı” markasıyla, bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turizm potansiyelini Çaykara Merkezi’ne çekmeyi ve halihazırda faaliyet gösteren işletmelere ek olarak yeni yapılacak işyerleri sayesinde Belediye gelirlerinin yükseltilmesini amaçlıyoruz.

İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerin çatı veya arazi durumuna göre kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde gerçekleştirilecek GES (güneş enerji santrali), yatırımlarından daha fazla istifade edebilmesi maksadıyla danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin sunulması sağlayacağız.

İlçemizin yıllardır beklediği, hem vatandaşımıza hem de turistlere hitap eden seyirterası projesini gerçekleştireceğiz.

İlçe merkezinin iki yanındaki derelerin ıslah edilerek inşa edilecek yeni park alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kamelyalar, spor aletleri vb.peyzaj düzenlemelerini ilçemize kazandıracağız.

Yöremiz kültürüne özgü yiyecek ve içecek ürünleri ile geleneksel el sanatı ahşap ve taş ustalığı ürünlerin üretilmesi, tanıtılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarla bu ürünlerden elde edilen gelirlerin artırılmasını sağlayacağız.

Taşkınla mücadele amacıyla riskli alanlar tespit edilerek ilgili Kamu kurum ve kuruluşlarıyla önleme projelerini hayata geçireceğiz.

İlçemizin ulusal ve uluslararası fonlarla (FAO, IFAD, DOKAP, DOKA, vd.) finanse edilen proje sayısı artırılacaktır.

Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması amacıyla ekonomik ömrünü tamamlamış araç ve ekipmanlarının yenilemesini sağlayacağız.

  1. TARİHİ ÇAYKARA KALESİ PROJESİ
  2. Eğridere ve Taşören mahalleleri arasında bulunan tarihi kale ve bu güzergahta yer alan diğer tarihi-kültürel miras niteliğindeki yapıları (kiremit örtülü ahşap köprü ve su değirmenleri, vd.) gerçekleştirilecek proje doğrultusunda restore ederek yöre turizmine kazandıracağız.
  3. UZUNGÖL DÜZENLEMELERİ
  • Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uzungöl’ün, doğal güzelliğini bozan unsurlardan arındırarak, gelişiminin önündeki en büyük engel olan imar sorununu halkımızın destek ve katkılarıyla çözüme kavuşturacağız.
  • Bölgede uygun görülen yerlere otopark-katlı otopark hizmetlerinin devreye alınması amacıyla gerekli fizibilite çalışmaları yapılarak dönemsel yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçilecektir.

KAYAK MERKEZİ-TELEFERİK PROJESİ

Yöre turizminin çeşitlendirilmesi ve turizm hareketliliğinin tüm yıla yayılmasını sağlamak amacıyla gerekli fizibilite çalışmalarının akabinde uygun görülecek konumda kayak merkezi ve teleferik projesinin hayata geçirilerek önemli bir turistik merkez ilçemize kazandırılacaktır.

SOSYAL-EKONOMİK ÇALIŞMALAR

Büyükşehir belediye otobüs hizmetinin olmadığı mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız içingerekli istişareler doğrultusunda ayda 2 kez olmak üzere, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ilçe merkezine ücretsiz ulaşımı sağlanacaktır.

Kadın kooperatiflerinin kurulumu için gerekli örgütlenmede öncülük yapılara küretim yapmak isteyen ilçemiz kadınlarının ekonomik faaliyetleri desteklenecektir.

Medeniyetimizin gereği olarak bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşların tüm temel ihtiyaçları karşılanacaktır.

  1. KÜLTÜR-SANAT PROJELERİ

Sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı, öğrencilerin ders çalışabileceği, ayrıca bünyesine bir de kütüphane barındıran “Çaykara Kültür-Sanat Merkezi” ilçemize kazandırılacaktır.

Çaykara’nın manevi önderlerinin, bilim ve Devlet insanlarının tanıtılacağı odalar ve bu kişiler hakkında yaşam öyküsü ve yaptıkları çalışmalar gibi bilgilendirici notların bulunduğu “Çaykara Müzesi” ilçemize kazandırılacaktır.

İlçemiz genelinde bulunan tarihi değeri olan yapıların “Kültür Mirası” bilinciyle ayakta kalabilmeleri ve gelecek kuşaklara aktarılmaları için restorasyonlarının uygun kurumlarca yaptırılması sağlanacaktır.

  1. EĞİTİM PROJELERİ

İlçemizde bulunan Çaykara Meslek Yüksekokulunun eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanması için gerek duyulan tüm imkanlar sunulacaktır.

İlgi duyan vatandaşlara yönelik olarak talep edilen alanlarda MEB Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak beceri geliştirme ve meslek edindirme kursları ve programları düzenlenecektir.

  1. DOĞAL KAYNAKLARI KORUMA PROJESİ

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan doğal su kaynakları tespit edilerek kayıt altına alınarak söz konusu kaynak havzasının koruması sağlanacaktır.

İlçemiz zirai faaliyetlerindeki genetik kaynakların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak yörenin ata tohumlarının toplanması, kayıt altına alınması ve muhafazası için gerekli proje faaliyetleri yürütülecektir.



İlginizi Çekebilir