Yüzlerce Öğrenci Yazarlarla Buluştu

Yüzlerce Öğrenci Yazarlarla Buluştu

Çaykara´da Eğitim Gören Ortaokul Öğrencileri Trabzon´da Yazarlarla Buluştu

 

Eğitim Öğretim alanında Çaykara İlçemizde her gün yeni bir etkinliğe imza atılıyor.Geçtiğimiz Hafta sonu Çaykara İlçemizde bulunan 4 Lisenin öğrencilerini Trabzon´a getirerek yazarlar ile buluşturan Çaykara İlçemizde bu hafta ise Ortaokul Öğrencileri Trabzon´a getirilerek yazarlar ile buluşturuldu.

Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK´un projenin içerisinde aktif olarak yer alarak çok daha etkili bir hale gelen proje sayesinde Çaykara´da Eğitim gören tüm öğrencilerin Yazarlar ile buluşturulması hedefleniyor.

Daha çok Oyun,Daha çok Sosyal Etkinlik ve daha çok kitap okuma ile öğrencilerin hem sosyal yönden gelişmelerinin sağlandığı hem de akademik başarı anlamında çok daha yüksek basşarının hedeflendiği proje kapsamında düzenlenen yazar buluşma etkinliklerine öğrenciler de büyük ilgi gösteriyor./resimler/2016-2/27/2042298828979.jpg27 Şubat 2016 Cumartesi Günü Karaçam Ortaokulu,Köknar Ortaokulu,Uzungöl Ortaokulu,Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu ve Çaykara Zeki Bilge Ortaokulundan oluşan 300 öğrenci Yazar Buluşması için Trabzon´a getirildi.Trabzon AKOLUK Kitap Evinde Yazarlar ile öğrenciler buluşturuldu.

Yazarlar Tarık TUFAN,Kaan Murat YANIK,Serkan TÜRK ve Ülkü ELİUZ tarafından öğrenciler ile sohbet yapıldı.Önce Kitapları hakkında öğrencilere bilgi veren yazarlar daha sonra ise kitap okumanın insan hayatındaki yeri ve önemi konularında öğrenciler ile uzun bir sohbet yaptı.

Söyleşinin son bölümünde ise öğrencilerin sorularını cevaplayan yazarlar zaman zaman ise öğrencilerin soruları karşısında oldukça zorlandılar. Örneğin Uzungöl Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Aysu KELEŞ´in sorduğu "Kitap Yazarken kendinizi okur yerine koyarak mı yazıyorsunuz yoksa yazar yerine koyarak mı yazıyorsunuz? sorusu yazarları oldukça terletti.

Daha sonra ise öğrenciler Trabzon Hayri Gür Spor Salonunda oynanan Medicalpark Trabzon Spor Pınar Karşıyaka TBL Liginin 24. hafta karlşılaşmasını seyrederek takımımıza destek verdiler.Trabzon Spor Medical park takımımızın 66-62 kazandığı maçın ardından öğrenciler keyifli geçen bir günü galibiyetle biten bir maç ile tamamlayarak evlerinin yolunu tuttular./resimler/2016-2/27/2043131486045.jpgOrganizasyon ilke ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ Projeye Destek ve Katılımlarından dolayı Çaykara Kaymakamımız Mustafa GÜL ve Belediye Başkanımız Hanefi TOK´a teşekkür etti.Öğrencilere kitap okumayı sevdirebilmek için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ve bu çalışmaların bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade eden Ahmet ÇAMURALİ Kitap okumayı seven  oyun ile mutlu olan Sosyal Etinliklere katılarak iyi bir toplum insanı olmayı başaran bireyler olarak yetiştirebilmek için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir