Zeki Bilge Çanakkale Programı Büyüledi

Zeki Bilge Çanakkale Programı Büyüledi

Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri Tarafından Hazırlanan Çanakkale Programı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi.

18  Mart Çanakkale  Şehitlerimizi Anma Etkinlikleri kapsamında  Çaykara İlçemizde bulunan okullarımızda gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor.

İlçemizde bulunan her okul kendi bünyesinde hazırlamış oldukları Çanakkale etkinliklerini velilerimiz ve de halkımız ile paylaşıyor.

RESMİ TÖREN 18 MART PAZAR GÜNÜ

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile ilgili Çaykara İlçemizdeki Resmi Tören 18 Mart Pazar Günü gerçekleştirilecek.Taşkıran Mustafa Özer Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilecek olan Tören saat 10.30´da Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

ZEKİ BİLGE´DEN BÜYÜLEYEN PROGRAM

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 16 Mart 2018 Cuma Akşamı İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi./resimler/2018-3/17/1327105375504.jpgHalkımızın yoğun bir ilgi gösterdiği Programa Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Erdoğan Karakaş,İLçmizde bulunan Daire Amirleri ile Okul Yöneticileri , Öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

EKMEK VE HOŞAF İKRAMI

Zeki Bilge Ortaokulu tarafından hazırlanan Program katılımcılara Hoşaf ve ekmek dağtımı ile başladı.Çanakkale´de çarpışan Mehmetciklerimizin günlük erzakı olan Hoşaf ve Ekmek dağıtımı programa katılan misafirler tarafından çok beğenildi.

Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok´a da Ekmek ve Hoşaf ikramı gerçekleştirildi.

AÇILIŞ GÖSTERİSİ

Çanakkale Şehitlerimizin anılması ile ilgili olarak Zeki Bilge Ortaokulu tarafından hazırlanan açılış gösterisi ayakta alkışlandı.Görsel Efekler ile mükemmel bir şekilde hazırlanan açılış gösterisi davetliler tarafından ayakta alkışlandı./resimler/2018-3/17/1328536940051.jpgMEHMET TOPRAK OLDU

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Berra Topaloğlu  tarafından seslendirilen Mehmet Toprak Oldu şiiri ve ardından Şehitlerimiz için okunan Türküler misafirleri göz yaşlarına boğdu.

BEN ŞEHİDİM ŞİİRİ

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Recep Tayyip Yanık tarafından okunan Ben Şehidim İsimli Şiir göz yaşları eşliğinde dinlendi.

GÖLGE OYUNU

Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve de öğrencileri tarafından hazırlanan ?Mehmetcik? adlı gölge oyunu öğrenciler tarafından büyük bir başarı ile sahneye konuldu.

Profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmayacak büyük bir ustalık ile hünerlerini sahneye yansıtan öğrencilerimizin muhteşem performansı davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Duygusal anların yaşandığı oyun esnasında zaman zaman davetlilerin göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlemlendi.

KORO GÖSTERİSİ

Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Öğretmenimiz Fatih Günay Rehberliğinde hazırlanan Koro Gösterisi  etkinliği gerçekleştirildi./resimler/2018-3/17/1327498501338.jpgKurtuluş Savaşımızın işlendiği kahramanlık türküleri ve de Birbirinden güzel Çanakkale Türküsü Öğrencilerimiz tarafından büyük bir ustalık ile sahneledi.

ŞAMPİYON ÖDÜLÜNÜ ALDI

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencileri arasında gerçekleştirilen ?Şehitlerimize Mektup? adlı şiir yarışmasında birinci olan 6-B Sınıfından Eylül Gökmen´e ödül ve madalyası Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı tarafından takdim edildi./resimler/2018-3/17/2046187453318.jpgKARA-ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

Çanakkale Savaşlarını tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından bir tanesi olduğunu ve de bu savaşlar neticesinde Ecdadımızın Dünya Tarihine ?Çanakkale Geçilmez? destanını yazdırdığını anımsatarak sözlerine başlayan Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Şükrü Kara Öğrencilerimize tarih bilinci kazandırmada Çanakkale Savaşlarının en güzel örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Okul olarak Milli ve Manevi Değerlerimizin Öğrencilerimize kazandırılmasına çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Şükrü Kara  bu değerlerin işlenmesinin hem derslerde öğretmenler tarafından sürekll olarak öğrencilerimize kavratılmaya çalışıldığını hem de kendilerinin Okul İdaresi olarak Öğretmenlerimize her konuda olduğu gibi bu konuda da vDestek olunduğunu sözlerine ekledi.

Öğretmenlerimizin gönüllü olarak hiçbir şey talep etmeden Ders dışı Eğitim çalışmaları kapsamında öğrencilerimizi sosyal etkinliklere yönelttiklerini anımsatan Müdür Şükrü Kara Okul İdaresi olarak Fedakar Öğretmen arkadaşlarına minnet ve şüğkran borçlarının bulunduğunu bu programın hazırlanmasını sağlayan Türkçe Öğretmenleri Sayın Ayşe Kaya´ya,Matematik Öğretmenleri Sayın Kübra Nur Türker´e ve de Müzik Öğretmenleri Sayın Fatih Günay´a Öğrencileri ve de Okul adına teşekkür etti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir