Zeki Bilge Kitap Fuarı Göz Kamaştırıyor

Zeki Bilge Kitap Fuarı Göz Kamaştırıyor

İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu Tarafından Geleneksel Olarak Gerçekleştirilen Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum Projesi Başladı

İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu tararafından her yıl Kütüphaneler Haftasında Geleneksel Olarak gerçekleştirilen ve de bu sene Üçüncüsü yapılmakta olan ?Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum? Projesi İlçemiz Zeki Bilge İlkokulunda 26 Mart 2018 Pazartesi Günü gerçekleştirilen Tören ile başladı.

Zeki Bilge İlkokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından gerçekleştirilen açılış törenine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve Ebubekir Çelik,Çaykara Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın ile kalabalık bir veli topluluğu katıldı.

ŞİİR VE KONUŞMALAR YAPILDI

Açılış Programı Zeki Bilge İlkokulu Öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.Kütüphaneler Haftası ve de Kitap Okumanın öneminin işlendiği çeşitli şiirler okundu ve de konuşmalar gerçekleştirildi.

KİTAP VE OYUN STANTININ AÇILIŞI

Daha sonra ise Kitap ve Oyun Stantlarının açılışı Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve de İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından gerçekleştirildi.

KİTAP STANTINA YOĞUN İLGİ

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kitap Stantında incelemelerde bulundular.Öğrencilerimizin yoğun bir ilgi gösterdikleri kitapları yakından inceleyen Kaymakam Ayrancı ve Başkan Tok ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali öğrenciler ile de ikili sohbetler yaparak hangi kitapları beğendikleri konusunda öğrencilerin fikirlerini aldılar./resimler/2018-3/26/1331323983416.jpgKAYMAKAM AYRANCI VE BAŞKAN TOK´TAN ÖĞRENCİLERE YAKIN İLGİ

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un  açılış esnasında öğrenciler ile yakın ilgileri gözlerden kaçmadı.Öğrenciler ile bolca sohbet eden Kaymakam Ayrancı ve Başkan Tok öğrencilere Kitap Okumöanın önemi ile ilgili tavsiyelerde bulundular.

MARATON İKİ HAFTA SÜRECEK

Okuyorum Oynuyorum Paylaşıyorum Projesi  Etkinlikleri Çaykara İlçemizde iki hafta sürecek.İlk Hafta Çaykara İlçemi,zde bulunan okullarda gerçekleştirilecek olan etkinliklerin ardından organizasyon Komitesi önümüzdeki hafta ise Soğu Anadolu yollarına koyulacak.

OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ORTAK ETKİNLİKLER:

Kitap Şenliğinin yapılacağı 4 ayrı okulumuzda gerçekleştirilecek olan etkinliklerimiz ise şu şekilde:

1-Okullarda Kitap Tanıtım Stantlarının Kurulması

2-Stantın Tüm Okul Öğrencilerine açık bulundurulması

3-Okulların muhtelif yerlerinde kitap okuma etkinliklerinin yapılması

4-Okul bahçelerinde öğrencilerin tamamının eğlenebileceği oyun stantlarının kurulması

5-Öğrencilerimizin okumadıkları kitapları ve kullanmadıkları oyuncakları okula getirmelerinin sağlanması.

6-Okullara getirilen Kitap ve Oyuncakların tasnif edilerek Organizasyon Komitesi tarafından ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ulaştırılmasının sağlanması

İşte Etkinlik Programı.

İLK DURAK TAŞKIRAN

Proje Organizasyon Ekibi ilk olarak 27 Mart Salı Günü İlçemiz Taşkıran Eğitim Kurumlarında olacaklar.Oyun Parkuru Okul Bahçesine kurulacak.Ve de Kitap Fuarı bu okulumuzda açılacak.

Taşkıran Eğitim Kurumlarındaki Öğrencilerimiz gün boyunca Kitap ve Oyun mutluluğunu bir arada yaşayacaklar.

28 MART ZEKİ BİLGE

Kitap Fuarı ve Oyun Parkuru 28 Mart Çarşamba Günü İlçemiz Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizin beğenisine sunulacak./resimler/2018-3/26/1332023515243.jpgZeki Bilge İlkokulunda Öğrenim gören öğrencilerimiz Kitap ile oyunun keyifli dünyasında unutamayacakları muhteşem bir yolculuğa çıkacaklar.

29 MART´TA KARAÇAM´DAYIZ

Proje Organizasyon Ekibimiz Kitap Fuarı ve oyun Parkuru ile birlikte 29 Mart Perşembe Günü Karaçam Eğitim Kurumlarında olacaklar.

Karaçam  İlkokulu ve Ortaokulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz gün boyunca kitap ve oyunu bir arada yaşayarak ömürleri boyunca unutamayacakları muhteşem bir gün yaşayacaklar.

30 MART´TA ÇAYKARA FİNALİ UZUNGÖL´DE

Proje Organizasyon Ekibimizin Çaykara İlçemizdeki son durağı son durağı ise Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları olacak.

30 Mart Cuma Günü Öğrencilerimiz gün boyunca kitap ile oyunun sihirli dünyasında muhteşem bir yolculuğa çıkacaklar.

ÖĞRENCİLERDEN OYUNCAK VE KİTAP DESTEĞİ

Projeye bu sene eklenen ?Paylaşıyorum? etkinliği de proje kapsamında hayata geçiriliyor.Çaykara İlçemizdeki her okulda öğrencilerimizden sevdikleri oyuncakları ve de kitapları Proje Organizasyon Komitesi ile paylaşmaları istandi.

Kitap ve oyuncaklar şu anda okullarımızda toplanıyor.Toplanan kitap ve oyuncaklar Proje Organizasyon Komitesi tarafından tasnif edilecek ve de Doğu Anadolu Bölgesine gönderilecek kitap ve oyuncaklar tespit edilecek.

6 NİSAN´DA VAN ÖZALP YOLCULUĞU

Öğrencilerden toplanan Kitap ve Oyuncaklar Proje Organizasyon Komitesi tarafından Pilot Okul olarak belirlenen Van Özalp Kırkçalı İlkokulunda öğrenim gören öğrencilerimize ulaştırılacak.

Zeki Bilge İlkokulu Müdürümüz aynı zamanda Proje Organizatörümüz olan İzzet Gönan yönetimindeki proje Organizasyon Ekibimiz Özalp İlçemize giderek bu ödülleri öğrencilerimiz ile buluşturacak.

GÖNAN-ANILARDA KİTAP VE EĞLENCE BİR ARADA OLMALI

Çocuklarımızın anılarında okuma ile ilgili eğlenceli zamanların kalabilmesi için oyun ve eğlencenin kitaplar ile birlikte olması gerektiğini ifade eden Proje Koordinatörü Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan okuyan ve de eğlenebilen çocuklarımızın sahip oldukları imkanlara bir çok çocuğun sahip olmadığını çocuklarımızın sürekli alan konumunda olduklarını oysa çocuklarımıza paylaşma kavramının da öğretilmesi gerektiğini ve de bu proje kapsamında çocuklarımız aracılığı ile velilerimize de okuma bilincinin kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kitap Okumanın Öğrencilerimiz tarafından oyun ile birlikte keyif alınan bir etkinlik haline gelebilmesi için Zeki Bilge İlkokulu Yönetici,öğretmen ve de öğrencileri ile birlikte yoğun bir tempo içersinde çalıştıklarını ifade eden Proje Organizatörü ve Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan Projenin en büyük hedeflerinden bir tanesinin Kırsal alanda bulunan Çaykara İlçemizde Öğrencilerimize Kitap Okuma Alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade etti.

Projenin özetini öğrencilerin Sosyal ve de Kültürel faaliyetler ile eğlenerek daha ç.ok kitaba ulaşmasını ve okumasını sağlamak olarak ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan öğrencilerimizin bu etkinliği gerçekleştirirken onların sahip oldukları bu imkanlara sahip olamayan diğer arkadaşları ile Empati kurup kitap ve oyuncaklarını onlarla paylaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İyilik yapma davranışı ile birlikte paylaşma ve Yardımlaşma duygusunun öğrencilerimizde oluşmasının en önemli hedeflerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü İzzet Gönan ?Ben? duygusu yerine ?Biz? bilincinin kazandırılması ve de Toplumsal Yardımlaşma ve de Dayanışma duygusunu kazandırmanın Projelerinin Temel Yapı Taşlarını oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir