Zeki Bilge Eğitim Kurumlarından Deprem ve İlkyardım Tatbikatı

Zeki Bilge Eğitim Kurumlarından Deprem ve İlkyardım Tatbikatı

Çaykara Zeki Bilge Eğitim Kurumları tarafından Deprem ve İlkyardım Tatbikatı gerçekleştirildi.

Fatma Bilge Anaokulu,Zeki Bilge İlkokulu ve Zeki Bilge Ortaokulu tarafından ortak olarak gerçekleştirilen program 13 Ekim 2022 Perşembe Günü Zeki Bilge Eğitim Kurumları Okul bahçesinde ve sınıflarda gerçekleştirildi.

Deprem ve İlkyardım Tatbikatına Çaykara Kaymakamı Muhammet  Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Üstğmn Emre Can Narin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu,Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman,Zeki Bilge İlkokulu müdürü İbrahim Garip,Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Deprem ve İlkyardım Tatbikatı kapsamında Zeki Bilge İlkokulunun gerçekleştirmiş olduğu planlamaya göre her Protokol Üyesi ayrı bir sınıfta öğrenciler ile bir araya geldi.Protokol  Üyeleri öğrenciler ile birlikte video gösterimi ile Deprem anında ve İlkyardım esnasında uygulanması gereken davranışlar ile ilgili filmi izlediler.

Daha sonra her üç okulda aynı anda sembolik olarak Deprem Anı sireni çalındı.Öğrenciler çök,kapan,tutun yöntemi ile sıralarının altında önlem alarak sembolik olarak kendilerini deprem anında saklamayı öğrendiler.Daha sonra ise çalan ikinci Deprem Bitti sireninin ardından öğrenciler ve protokol üyeleri kendilerini koruyarak güvenli ve hızlı bir şekilde okul binasının dışına çıkarak okul bahçesinin güvenli bölgesinde kendilerini emniyete aldılar.

Programın bir sonraki bölümünde ise Zeki Bilge İlkokulu öğrencileri tarafından Deprem v e İlkyardım ile ilgili konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

Programın son bölümünde ise Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Protokol üyeleri her üç okulun öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet ettiler v e öğrencilerin talep ve önerilerini dinlediler.



İlginizi Çekebilir