Zeki Bilge İlkokulundan Satrançta Büyük Başarı

Zeki Bilge İlkokulundan Satrançta Büyük Başarı

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Satranç İl Birinciliği Küçükler Kategorinde Trabzon İlinde 6 Öğrenci ile dereceye girmeyi başardı.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Trabzon Küçükler Satranç Yarışması İl Birinciliği müsabakalarında Çaykara Zeki Bilge ilkokulundan Erkeklerde 2 öğrenci kızlarda ise 4 öğrenci Trabzon Genelinde dereceye girmeyi başardılar. 2021-2022 Öğretim Yılı Okullar arası Mahalli Trabzon Küçükler Satranç Yarışmaları Trabzon Beşirli Spor Kompleksinde gerçekleştirildi.

2021-2022 Küçükler Trabzon (7-9 Yaş) Satranç İl Birinciliği 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde, Beşirli Spor Kompleksi Satranç Salonu'nda 2015-2013 yılları ve arasında doğan 7-9 yaş grubu öğrenciler arasında gerçekleştirildi.

EKİP ÇALIŞMASI BAŞARIYI GETİRDİ

Zeki Bilge İlkokulunda Ders Dışı Eğitim çalışmaları kapsamında öğrenciler,öğretmenler tarafından aylardır turnuvaya hazırlanıyorlar.Öğretmenlerin rehberliğinde turnuvaya hazırlanan öğrenciler Trabzon İlinde elde etmiş oldukları tarihi başarı ile öğretmenlerin vermiş oldukları emeklerin karşılığını vermiş oldular.

ERKEK ÖĞRENCİLERDE İLK BEŞTE İKİ ÖĞRENCİ

Turnuvada erkek öğrenciler kategorisinde iki öğrenci ilk beş sırada yer almayı başardılar.

Turnuvada Erkekler Kategorisinde;

Zeki Bilge İlkokulu Öğrencilerinden Ahmet Bera Ayaz Trabzon İl Üçüncüsü

Zeki Bilge İlkokulu Öğrencilerinden Emir Asaf Çakır ise Trabzon İl Dördüncüsü olmayı başardılar

KIZ ÖĞRENCİLERDE ÇAYKARA FIRTINASI

Turnuvada Kız Öğrenciler kategorisinde tabiri caiz ise Çaykara Fırtınası esti.

Kız Öğrenciler Karegorisinde:

Ferzan Yüsra Ayaz Trabzon İkincisi

Eslem Hüsna Ayaz Trabzon Üçüncüsü

Zeynep Deniz Trabzon Dördüncüsü

Elif Berra Bulut-Trabzon Dördüncüsü

Asel Murutoğlu Trabzon Beşincisi olmayı başardı.

İL GENELİNDE 10 ÖDÜLÜN 6’SI ÇAYKARA’NIN

Turnuvada kız ve erkek öğrenciler kategorilerinde toplam 10 ödülün 6’sı Çaykara İlçesine gelirken Zeki Bilge İlkokulunun elde etmiş olduğu bu tarihi başarı göz kamaştırdı.

2021-2022 Küçükler Trabzon (10-12 Yaş) Satranç İl Birinciliği Yıldızlar ve Gençler kategorisi yarışmaları ise 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde, Beşirli Spor Kompleksi Satranç Salonu'nda 2012-2010 yılları ve arasında doğan öğrenciler arasında gerçekleştirilecek.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER TÜRKİYE GENELİNDE TRABZON İLİNİ TEMSİL EDECEKLER

Turnuvada dereceye giren öğrenciler Satranç Fedarasyonu Türkiye Geneli Final müsabakalarında Trabzon İlini temsil etmeye hak kazandılar.

MÜDÜR GARİP ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Satranç İl Birinciliği Turnuvasında 7-9 Yaş Grubu öğrencilerini elde etmiş oldukları Tarihi Başarıdan dolayı tebrik eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip,Zeki Bilge İlkokulunun tarihinin başarılar ile dolu olduğunu ve de öğrencilerinin bu tarihi başarı halkasına bir yenisini daha eklediklerini sözlerine ekledi.

Zeki Bilge İlkokulu olarak öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal,kültürel ve sportif aktivitelerine de çok büyük önem verdiklerini ifade eden Müdür Garip,öğrencilerin Satranç Turnuvasına hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerine ayrıca okula bu tarihi başarıyı yaşatan minik öğrencilerine teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiğini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir