Zeki Bilge Ortaokulu Mesleki Tanıtım Günleri Başladı

Zeki Bilge Ortaokulu Mesleki Tanıtım Günleri Başladı

Zeki Bilge Ortaokulu tarafından Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan Mesleki Eğitim Seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından başlatılan “Hayalimdeki Meslekler” temalı Mesleki Tanıtım Günlerinin ilki 25 Şubat 2022 Cuma Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Tayfur Demirali,Rehber Öğretmen Semra Gül Türk ve Matematik Öğretmeni Kübra Nur Türker yönetim ve organizasyonunda gerçekleştirilen Mesleki Tanıtım Günlerinde  ve 8. Sınıf öğrencilerine mesleklerin tanıtılması ve öğrencilerin ilgi ve istidatları doğrultusunda tercih yaparak hem bir üst öğrenim kurumuna hem de yüksek öğrenime hazırlanması hedefleniyor.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan Mesleki Tanıtım Günleri kapsamında farklı meslek gruplarından işini severek ve başarı ile yapan meslek temsilcileri Çaykara İlçesine getirilerek hem meslekleri tanımaları sağlanacak hem de gelen konukların ortaokul yıllarında meslek seçimi ile ilgili duygularını paylaşarak öğrencilerin dünyalarına ışık olmaları sağlanacak.

Meslek Tanıtımı Günlerinin ilk gününde mesleğini büyük bir başarı ile yürüten iki kız kardeş,başarılı iki Akademisyen öğrenciler ile buluşturuldu.Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Araştırma görevlisi Aslıhan Batur ile Vakfıkebir Devlet Hastanesinde Eczacı olarak görev yapan ikiz kardeşi Neslihan Batur Tozan öğrenciler ile buluştu.

Yüksek lisanslarını tamamlayarak meslek hayatına atılan ve işlerini severek yapan iki akademisyen kız kardeş samimi bir sohbet havasında öğrenciler ile buluştular.Ortaokul ve lise yıllarına dönüş yaparak öğrencilerin dünyalarını paylaşan iki Akademisyen ortaokul yıllarını,lise yıllarını ve üniversite yıllarını öğrenciler ile paylaşırken ayrıca Üniversite öğrenimi ve öğrencilerin üniversite öğreniminden beklentileri ile ilgili de öğrenciler ile karşılıklı sohbet ettiler.

Yaptıkları işi büyük bir istek ile ve severek yaptıklarını ifade eden iki akademisyen daha sonra ise Öğretim Görevliliği ve Eczacılık mesleklerini tüm yönleri ile öğrencilere tanıttılar.

Programın son bölümünde ise soru cevap yöntemi ile öğrencilerin seminer ile ilgili soruları cevaplandı.

Zeki Bilge Ortaokulu Mesleki Tanıtım Günleri her ay farklı Meslek gruplarının başarılı temsilcilerini öğrenciler ile buluşturarak ve tanıtımı ile devam edecek.



İlginizi Çekebilir