Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Erzurum Bölge Finallerinde

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Erzurum Bölge Finallerinde

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Esra Buğlem Tekke hazırlamış olduğu proje ile Erzurum Bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Trabzon İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Trabzon Genelinde başlatılan “Tarihimi Üç Boyutlu Öğreniyorum” isimli proje yarışmasında Çaykara Zeki Bilge İlkokulu öğrencisi Esra Buğlem Tekke tarafından hazırlanan proje Trabzon İlinde en iyi Proje seçilerek Erzurum Bölge finallerinde Trabzon İlini temsil etme hakkını kazandı.

Öğrenci Esra Buğlem Tekke tarafından öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan”Tarihimi Üç Boyutlu Öğreniyorum” isimli proje Trabzon İlinde dereceye girerek Trabzon İlini Erzurum Bölge finalljerinde temsil etmeye hak kazandı.

Esra Buğlem Tekke hazırlamış olduğu projede Trabzon ve İlçelerinde bulunan tarihi eserler inceleniyor ve bu şekilde öğrencilere Tarih Bilinci kazandırılması hedefleniyor.

Hazırlanan projede okullarda Tarihi eserlerin 3 boyutlu olarak sergilenmesinde öğrencilerin görsel,işitsel ve aksiyonist gerçekler ile hem görsel hem de işitsel bilgi kazanmaları hedefleniyor.Bu şekilde de öğrencilerin öğrenmiş oldukları bilgilerin kalıcı bir hale getirilmesi amaçlanıyor.

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ WEB SİTESİNDEN PAYLAŞTI

Trabzon il Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi Web sitesinde “Tarihimi Üç boyutlu öğreniyorum” projesini Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Esra Buğlem Tekke’nin hazırlamış olduğu görsel materyaller ve proje sunumu ile paylaştı. Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Bölge finallerinin tarihi daha sonra belli olacak.

TEKKE PROJESİNİ ANLATTI

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Esra Buğlem Tekke Görsel Materyaller eşliğinde projesini anlattı.

İşte Esra Buğlem  Tekke’nin o sözleri:

Bu proje ile Trabzon’un İlçelerindeki Tarihi Eserler incelenmekte,bireylerin kültürlerine sahip çıkma bilincini kazanmaları amaçlanmaktadır.Yapılan araştırmalar göstermiştir ki;kalıcı öğrenme en iyi yaparak ve yaşayarak öğrenme ile sağlanmaktadır.Projemizde okullarda tarihi eserlerin 3 boyutlu modellerinin sergilenmesinde görsel,işitsel ve akşiyonist gerçekler hem görsel hem de işitsel bilgi kazanılmasını sağlamaktadır.Bu sayede öğrenilen bilgi kalıcı bir hale gelmekte,bireylerin genel kültür seviyeleri artırılmaktadır.Her ne kadar derslerimiz küçük olsa da istiyoruz ki yapacağımız işler büyük olsun.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün video Linki:

https://fb.watch/bNjp5xtsqq/



İlginizi Çekebilir