Zeki Bilge Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Zeki Bilge Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen Ve Öğrencileri Tarafından Hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Muhteşem Bir Tören İle Açıldı.

Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu tarafından Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının Açılış Töreni Zeki Bilge Eğitim Kurumları Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

TÜBİTAK  tarafından desteklenen ve de Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan birbirinden güzel projeler açılışta görücüye çıktılar.

Açılış Törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer,Kurum Amirleri,Okul Müdürleri Öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

 Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan 15 proje fuarda sergilendi.Her proje için ayrı ayrı stantlar oluşturuldu. Bilim Fuarının açılışı Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  tarafından gerçekleştirildi.Açılış Töreninin ardından,Belediye Başkanı Tok ve Açılış Törenine katılan davetliler Bilim Fuarındaki Stantları ziyaret ettiler.

Proje Stantlarında öğrenciler ile sohbet eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,öğrencilerden hem  hazırlamış oldukları proje ile ilgili olarak teknik bilgi aldı,hem de öğrencilerin geliştirmiş oldukları projeleri yerinde inceledi ve hangi alanlarda nasıl uygulanacaklarını öğrenciler ile birlikte uygulamalı olarak denedi. Stantlarda görevli olan Öğrenciler Projelerini büyük bir başarı ile hem anlattılar hem de uygulamalı olarak projelerini nasıl gerçekleştireceklerini gösterdiler. Başkan Tok her Stanta ayrı ayrı zaman ayırdı.Hem proje ile ilgili olarak bilgi aldılar hem de Projelere aktif olarak katılarak kendileri de projeleri uyguladılar.

2 GÜN BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK

Zeki Bilge Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 31 Mayıs 2022 Salı ve 1 Haziran 2022 Çarşamba günü açık olacak ve veliler ile vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

ZEKİ BİLGE BİLİM FUARINI TANIYALIM

TÜBİTAK Tarafından Türkiye Genelinde düzenlenmekte Olan Bilim Fuarına Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve öğrencilerimiz 15 proje ile katıldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 08/09/2015 tarihinde imzalanan ve "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında yer alan "MEB´ e bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi" amacıyla 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programına katılmıştır.

BAŞKAN TOK-ÇOK ETKİLENDİM

Bilim Fuarı için hazırlanan Projelerden çok etkilendiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan bütün projelerin mükemmel olduğunu ve de hepsinin uygulanabileceğini ifade etti.

Öğrencilerin hazırlamış oldukları projelere hakim olduklarını mükemmel bir şekilde projelerini kendilerine anlattıklarını ifade eden Başkan Tok Ülkemizde Bilim denilince akla ilk gelen Kurum olan TÜBİTAK´ın okulumuzun projesine sağlamış olduğu katkı için de teşekkür etti.

PROJEMİZİN KAHRAMANLARINI TANIYALIM

Projemizin en önemli kahramanları elbette ki Zeki Bilge Ortaokulundaki öğrencilerimiz .Ancak onların bu başarılarında en büyük pay sahipleri,başta okul Müdürü Tayfur Demirali ve Müdür Yardımcısı Mehmet Sakı,öğrenci ve öğretmenlere rehberlik yapan,onlara yol gösteren   projenin sorumlu öğretmeni Işılay Atasoy'a,bütün mesailerini öğrencilerinin başarılarına adayan kıymetli öğretmen arkadaşlarımızı,kendi zamanlarından özveride bulunarak öğrencilerin bu anlamlı projelerini hazırlamalarına zemin hazırlayan Proje Danışman Öğretmenleri Türkçe Öğretmeni İlknur Yaldız'a,Fen Ve Teknoloji öğretmenleri Yasemin Dilbek ve Yusuf Öztürk'e,Matematik Öğretmenleri Mehmet Soylu,Mehmet Sakı ve Kübranur Türker'e,Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emrullah Velioğlu'na,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emre Aydın'a,Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma Çamurali'ye,Müzik Öğretmeni Fatih Günay'a ve Türkçe Öğretmeni Merve Taylan Demirali'ye öğrencilere vermiş oldukları büyük emek ve Çaykara Eğitim sistemine katmış oldukları değer sebebi ile Çaykara Halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

 Bu anlamda Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali’ya,Müdür Yardımcısı Mehmet Sakı’ya,öğrencilerin bu emeklerindeki en büyük pay sahibi olan öğretmenlerimize  öğrencilerimizin bu başarılarındaki katkılarından dolayı Çaykara halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

PROJELERİMİZİ TANIYALIM

Öğretmen ve Öğrencilerimiz birbirinden kıymetli, tam 20 proje hazırlamışlar.Bizler Çaykara Gündem farkı ile o projeleri sizlere birkaç cümle ile de olsa tanıtacağız.Ancak bir önerimiz de olacak.Bizim tanıtımımız ile yetinmeyin.Bilim Fuarımız üç gün boyunca açık.Zeki Bilge Ortaokulumuzu ziyaret edin.Öğretmenlerimizin bir bardak çayını için.Sonra da öğrencilerimizi yani projelerimizi ziyaret edin.İnanın bana öğrencilerimizin muhteşem sunumu ve de projelerine hakimiyetleri ilke hayretler içerisinde kalacaksınız.Demedi demeyin.Benden söylemesi.

PROJE KONULARI

Zeki Bilge Ortaokulu Tübitak 4006 Bilim Fuarında öğrenciler tarafından öğretmenlerin rehberliğinde değişik konu ve derslerde 15 farklı proje hazırlandı.

İşte Projelerin isimleri:

1-Mimar Sinan’ın Eserlerini yaşatıyoruz.

2-Küresel Bilinç.

3-Hayata Üçüncü Bir Boyut.

4-Yaşayan Maniler.

5-8.Sınıf Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Sürecinin Araştırılması.

6-Sisleme Yöntemi ile Topraksız Tarım

7-Şiirlerin Melodisi.

8-Teknoloji İle Matematik

9-Matematik Sözlüğü

10-Yuvarlanan Sayılar.

11-Kördüğüm.

12-Neler Oluyor?

13-Yüzük Oyunu

14-Praksinoskop

15-Allah’ın Zat-i ve Subuti Sıfatlarını Eşleştirme.



İlginizi Çekebilir