Zeki Bilge Ortaokulundan Mevlid-i Nebi Programı

Zeki Bilge Ortaokulundan Mevlid-i Nebi Programı

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebeti ile İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulu tarafından Mevlid-i Nebi Anma Programı gerekleştirildi.

14 Ekim 2022 Cuma  Günü Çaykara Halkeğitim Merkezi Toplantı  Salonunda gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Anma programına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya,Çaykara İlçe Emniyet amiri Komiser Alparslan Albayrak,Dernekpazarı İlçe Emniyet Amiri Komiser Göktay Öksüz,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu,Çaykara Halkeğitim Müdürü İzzet Gönan,Çaykara Müftülüğü personeli ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali yönetiminde Din Kültürü Öğretmenleri Feyza Karal ve Emre Aydın ile Müzik Öğretmeni Fatih Günay tarafından öğrenciler ile birlikte hazırlanan Mevlid-i Nebi programı zengin etkinlik ve aktiviteleri ile misafirler tarafından büyük bir beğeni aldı.

HİÇ BÖYLE DOSTUNUZ OLDU MU?

Program Peygamberimiz Hz Muhammet’in örnek ahlakı ve topluma örnek olarak yaşanılan ömrünün konu edildiği “Hiç Böyle bir Dostunuz oldu mu?” konulu öğrenci konuşması ile başladı.

AYETLERİN OKUNMASI

Programda Zeki Bilge Ortaokulu öğrencileri tarafından Peygamber Efendimiz ile ilgili çeşitli ayetler okundu.

İLAHİ KOROSU

Programda Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatih Günay tarafından çalınan ney eşliğinde Zeki Bilge Ortaokulu korosu tarafından okunan dualar misafirler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.Daha sonra ise yine Fatih Günay’ın sazı eşliğinde birbirinden güzel ilahiler okul korosu tarafından büyük bir beğeni ile sahneye konuldu.

ÖĞRENCİ ŞİİRLERİNİN OKUNMASI

Programda Zeki Bilge Ortaokulu öğrencileri tarafından Hz Muhammed’in hayatının konu edildiği birbirinden güzel şiirler okundu.

40 YAŞINDASIN ŞİİRİ

Şair ve Ozan Dursun Ali Erzincanlı tarafından kaleme alınan 40 yaşındasın şiiri programda öğrenciler tarafından seslendirildi.İslam peygamberi Hz. Muhammet'in hayatını konu alan ve  Peygamberin doğduğu günden ilk vahiyi almasına, peygamberlik dönemine ve ölümüne kadar geçen süreyi anlatan 40 yaşındasın şiiri salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI NEDİR?

Mevlid-i Nebi; Peygamber Hazreti Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesidir. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi etkinliklerini birlikte icra edilecek.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Mevlid-i Nebi Haftası, diğer adı ise Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılından bu yana her yıl farklı gündem ile kutlanan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in anlatıldığı haftadır.

"Mevlid-i Nebi Haftası"nın kutlama tarihleri de hicrî takvime göre Rebiülevvel ayında idrak ediliyor. "Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.

Mevlid-i Nebi Haftası, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir haftadır. Bu hafta, kanunların verdiği yetkiyle ortaya çıkmış; 29 yıl boyunca tefekkür dünyamıza hayat vermiş ve yakın tarihimizde milletimizin zihinlerine yerleşmiştir.



Anahtar Kelimeler: Bilge Ortaokulundan Mevlid- Programı

İlginizi Çekebilir