Zeki Bilge'de Yeni Okul Binası İçin İlk Adım Atıldı

Zeki Bilge

İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulu binalarının yıkılıp yerine yeni bir okul yapılması için Teknik çalışmalara başlandı.

Binanın yapımını üstlenen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Teknik Ekibi Çaykara İlçesine gelerek yapımı gerçekleştirilecek olan binanın teknik özelliklerini yerinde inceledi. Teknik Ekip ayrıca Fatma Bilge Anaokulunda Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile mini bir toplantı da gerçekleştirdi. Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip ve Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali de toplantıda hazır bulundular.

Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleştirilen toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Teknik Ekibi tarafından yapımının gerçekleştirilmesi planlanan bina ile ilgili olarak Kaymakam Güzel ve Başkan Tok’a teknik  bilgi verdiler. Kaymakam Güzel, Başkan Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali ve Okul Müdürleri ise yapımı gerçekleştirilecek olan bina ile ilgili taleplerini Teknik Ekibe ilettiler.

Zeki Bilge İlkokulu ve Zeki Bilge Ortaokulu binasının yapımı ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışma içerisine girilmesi ve binanın yapım çalışmalarına başlanacağı tahmin ediliyor.

NEDEN YENİ OKUL BİNASI ?

Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulu Çaykara İlçesinin en önemli Eğitim Kurumlarından bir tanesi. Çaykara İlçesinde öğrencilerin en yoğun olduğu okullardan iki tanesi. Aynı bahçe içerisinde ayrıca Fatma Bilge Anaokulu da yer alıyor. Ancak öğrenci yoğunluğunun bu kadar fazla olduğu bu okullarımızda bina fiziki olarak okulların ihtiyaçlarına cevap veremiyor.

Okullarımızda Derslikler yeterli değil. Bahçe ve oyun alanları okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bina Fiziki olarak okulların ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Okulların bilgisayar, Fen Ve Teknoloji Labatatuvarları, Resim ve Müzik Dersi Salonları, Branş Dersliği için sınıf ihtiyacı, Kapalı Spor Salonu, Tiyatro ve Etkinlik Salonu gibi bir çok ihtiyacına mevcut okul cevap veremiyor.

Ayrıca mevcut altyapı olarak da bu iki bina hiöç bir şekilde okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarına hiçbir şekilde cevap veremiyor.

OKUL BİNASI İÇİN NELER YAŞANMIŞTI?

Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulu için Teknolojinin tüm imkanlarına sahip olan Modern bir bina yapılması için Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Eski Okul Müdürü İzzet Gönan, Okul Aile birliği Başkanlarından Çaykara Esnaf Kefalet kooperatifi Başkanı ve Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar ile Okul Müdürleri İbrahim Garip ve Tayfur Demirali senelerdir yeni okul binasının yapımı için yoğun bir çaba içerisinde çalışıyorlar.

Son olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Murat Zorluoğlu Yeni okul binası yapım işini üstlenmiş ve bu doğrultuda Başkan Zorluoğlu Teknik ekibini Çaykara ilçesine yönlendirmişti.



Anahtar Kelimeler: Bilge' Binası Atıldı

İlginizi Çekebilir