Zorluoğlu Projelerini Açıkladı

Zorluoğlu Projelerini Açıkladı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu projelerini anlattı.

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ramada Otel´de düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısında projelerini açıkladı. 

AK Parti ve Cumhur İttifak´ı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zoruluoğlu proje tanıtıp toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi;/resimler/2019-3/7/2053199122862.jpgBinlerce yıllık tarihe sahip, sayısız kültüre ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, fatih sultan Mehmet Hanın fethettiği bu kadim şehre, belediye başkan adayı olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Halkımızla birlikte bu kentin geleceğini inşa etmek benim için en büyük onur olacaktır. 

Trabzon, çocukluğumu ve ilk gençliğimi yaşadığım; en güzel hatıralarımı içinde barındıran büyülü bir şehirdir benim için. Mensubu olmaktan hep gurur duyduğum; her yerde ve her zaman göğsümü gere gere Trabzonlu ´yum diyebildiğim, kendimi tam anlamıyla ait hissettiğim, baba evim, ata yurdumdur. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın hepimize emanetidir Trabzon. O büyük insanların bize teslim ettikleri emanete gözümüz gibi bakmak, şerefimiz gibi sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Meslek odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, belediye başkanlarımızla, kamu kuruluşlarımızla ve halkımızla birlikteyiz. Bu süreçte bir taraftan şehrin meselelerini istişare etme imkanı bulduk, diğer taraftan eğer seçilirsek nasıl bir belediye başkanı olacağımızın işaretlerini vermeye çalıştık. Yine bu süre içerisinde şehrimizin sorunlarına özel çözümler içeren ve birazdan ayrıntılarını sizlerle paylaşacağım projelerimizi hazırladık. 

Yeni ulaşım ağları, turizm ve çevre altyapıları, kentsel dönüşüm, tarihi mekanların restorasyonları, yeni yaşam alanları, rekreasyon alanları, sanatsal ve kültürel faaliyetler, yeni istihdam imkanları ile yepyeni bir Trabzon hayal ediyoruz. Çocuklara, gençlere, kadınlara, engelli kardeşlerimize ve dahi sokak hayvanlarımıza kısacası özel kesimlere özel projelerle dokunarak daha mütebessim ve mutlu bir Trabzon inşa emek istiyoruz. 

Bu duygularla, başta sayın bakan ve milletvekillerim olmak üzere bu akşam toplantımızı teşrif ederek bize güç veren siz değerli misafirlerime bir kere daha şükranlarımı sunuyorum.  /resimler/2019-3/7/2053470685872.jpgİŞTE O PROJELER 

Ulaşım Planı

Yol ve Tünel Çalışmaları

Kanuni Bulvarı 2020 yılında tamamlanacak

Boztepe ve Çukurçayır mahallelerini sahil yoluna bağlanacak

Tünelli Kavşak projesi ile Atapark trafiğini rahatlayacak 

Trafik planı

İl merkezi ve ilçelerde tek merkezden yönetilen 16 yeni otopark

Maraş ve Gazipaşa Caddelerinde araç ve yay trafiğini yeniden düzenlenecek 

Yeni otobüs terminali

Trabzon´a yakışan yeni bir otobüs terminali ilk 2 yılda hizmete açılacak. Dolmuşların modernizasyonu, ilçe minibüs ve otobüslerine merkezde uygun park ve durak yerleri. 

Yeni Turizm alanları

Büyükliman havzası, Akçaabat ?Düzköy Havzası, Sera Gölü ve Uçarsu vadisi, Yanbolu Santa Vadisi, Araklı Karadere (Pazarcık vadisi), Sürmene Köprübaşı tarihi Kervanyolu projesi. 

Trabzon Turizm Master Planı

Kış turizmi, Gasta turizm, Dağ ve yayla turizmi, Festival, eğlence ve fuar turizmi, Agro turizm?

Altındere Vadisi Turizm Merkezi, Hıdırnebii Yayla Turizmi, Uzungöl Solaklı Vadisi, 

Kültür ve Sanat Merkezi

1958 yılında yıkılan opera Binası Trabzon´un yeni kültür ve sanat merkezinde hayat bulacak.

Sahne performansları, Sergi alanları, Sanat galerisi, Plastik Sanatlar Merkezi 

Sokak düzenlemeleri

Kaldırımlar, Uzun sokak, Maraş Caddesinde bina dış cephe giydirmeleri, sokak aydınlatmaları yenilenecek. 

Kızlar Manastırı

Tarihi Kızlar Manastırı yeni bir kültür ve sanat merkezi olarak şehre kazandırılacak. 

Vadi Tabakhane ve Zağnos

Vadiler hem kültür-sanat aksları olarak değerlendirilecek hem de tema park konsepti ile çocuklar ve gençler için eğlence alanları oluşturulacak. 

Yürüyüş yolları

90.000 Metrekare tarihi dokuya uygun şekilde yenilenerek Hisar tarih şehri oluşturulacak. Pazarkapı´dan Yukarıhisar Komnenos Sarayı´na kadar kesintisiz yürüyüş yolu, kültürün kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarının icra edilebileceği çarşı, tarihi doku korunarak oluşturulacak yeme içme ve butik konaklama alanları ile Eski Trabzon yeni bir yüze kavuşacak. 

Kentsel dönüşüm projeleri

Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üretilecek. Fiziki dönüşüm kültürel ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak yep yeni bir şehircilik hamlesi başlayacak. Çömlekçi projesi süratle tamamlanacak. Kadınlar pazarı tarihi dokusu korunarak yenilenecek. Pazarkapı kimliği ve fonksiyonu korunarak dönüştürülecek. İlçelerde kentsel dönüşümler başlayacak. 

Lunaparklar ve Seyir terasları

Halkımızın görüş ve önerileri doğrultusunda yeni bir yaşam alanı kazandıracağız. Mega lunapark, Çocuk oyun alanları, Seyir terasları, Su sporları merkezi, Restoranlar ve kafeler, Konser alanları, Aquapark, kaykay ve paten pisti. 

Köprüler

Gülcemal, Ayasoyya, Pazarkapı/moloz, Olimpiyat parkında yapılacak olan ekolojik köprüler ile denizle şehir arasındaki engeller aşılacak.

114 km´lik kıyı şeridi yeniden düzenlenecek. Yürüyüş ve bisiklet yolları, Eğlence ve dinlenme mekanları, plajlar, su sporları, paten ve kaykay pistleri Amatör balıkçılık iskeleleri. 

Millet Bahçesi

63.000metrekare alanda Avni Aker kapalı tribünü, Yavuz Selim Stadı, Trabzonspor Zaman Tüneli, Millet Kıraathanesi, Yaya ve Bisiklet yolları, Çocuk oyun alanları, Buz Pateni Pisti

Akçaabat millet Bahçesi, Vakfıkebir Millet Bahçesi, 

Bordomavi Meydan

Trabzon yeni bir kent meydanı kazanacak. Yeni Pazarkapı cami, yeni ticari alanlar, otobüs ve minibüs durakları, Mücevher kent,

Amatör Spora profesyonel destek, Performans ve yetenek seçim merkezleri, Çevre ve altyapı projeleri, tarım ve Hayvancılık, Sanayi, Kaynak üreten ve istihdam oluşturan belediye, 5 yılda 15 bin yeni istihdam. Engelsiz Yaşam Akademisi, Gençlik merkezi, Bilim merkezi, Uygulamalı eğitim platosu, Kadın Yaşam Merkezi, E-Belediyecilik, Trabzon İstişare meclisi, Bir fikrim var kabini./resimler/2019-3/7/2054111467681.jpg



Öğretmen Ömer Çamur
11.03.2019 21:08:48
Murat Bey kardeşimize çıkmış olduğu bu kutsal yolculuğa kendisine başarılar diler onun bir hemşerisi olarak tüm Trabzonun başkanlığından memnun kalacağına inanıyor ve dua ediyorum.

İlginizi Çekebilir