Zihni AĞIRMAN


ALKIŞLAR KTÜ´YE


Karadeniz Teknik Üniversitesi, TrabzonMilletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşının verdiği teklifin, TBMM´de 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla kabul edilmesi ile kurulmuştur.

İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversitedir.

Türkiye´nin 4. Üniversitedir.

Kuruluşundan sekiz yıl sonra, 19 Eylül 1963 tarihinde, Temel Bilimler, İnşaat-Mimarlık, Makine-Elektrik ve Orman Fakülteleri kurulmuş ve aynı yılın Aralık ayında eğitim-öğretime başlamıştır.

Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane´deki fakülteleriyle en geniş coğrafyaya sahip eyalet üniversitesi konumundaydı.

Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi, kendi bünyesinden 5 yeni üniversite çıkaran koca bir eğitim çınarıdır.

Fakülteleriyle, Rize Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Gümüşhane, Giresun ve Ordu Üniversitelerinin alt yapısını oluşturmuştur.

Ve son olarak Trabzon Üniversitesi´ni de bağrından çıkaran, sürekli oğul veren arı gibi hep gelişip büyümüştür.

12 fakülte, yüksekokul, enstitü, meslek yüksekokulu ve 28 uygulama araştırma merkezi, 2062 kişilik güçlü akademik kadrosu, 81 il ve birçok farklı ülkeden 60 bine yakın öğrencisi ile Türkiye´nin sayılı ve saygın eğitim kurumları arasındadır.

Dile kolay

63 Yaşına ayak basan KTÜ´de bugün görkemli bir tören var.

56. Akademik yılı açılış töreni yapılıyor.

Başta Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal şahsında tüm akademik ve idari kadrolar ile öğrencilere başarılar diliyorum.

Karadeniz Teknik Üniversitesi bir taraftan kendi bünyesinden yeni üniversiteler çıkarırken diğer taraftan da bilimsel yayınlarla ve projelerle adından sıkça söz ettiren bir eğitim kurumu olmuştur.

Hepsini tek tek sıralama gereği duymuyorum.

En son olarak aldıkları Dünya Şampiyonluğu zaten her şeyi anlatıyor.

Kolay değil tabi, Dünya Birinciliğini kazanmak.

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık´ın danışmanlığında, Arş. Gör. Fatih Yesevi Okur ve İnş. Yük. Müh. Ebru Kalkan başkanlığında kurulan BlackSea-TORM ekibi büyük bir başarı göstererek Tekla Global BIM Awards 2018 yarışmasında, başvuru kategorisinde, Dünya birincilik ödülünü kazanmış.

Tebrik ediyorum.

Aynı ekipte yer alan İnş. Müh. Ergün Erdoğan ve Rufai Demir´i de kutluyorum.

140 proje arasında şeref kürsüsüne çıkan KTÜ ekibi, ödülünü 5-7 Kasım 2018 tarihinde Amerika´nın Las Vegas şehrinde düzenlenecek törende alacak.

Trabzon´un ve KTÜ´nün adını dünyaya duyuracaklar.

Türkiye´nin ve bizim gururumuz oldular.

Tekrar tebrik ediyorum.

KTÜ´nün başarıları bununla da sınırlı değil.

Maden Mühendisliği Bölümü, üniversitelerin mühendislik bölümlerinin performansına göre Türkiye´de birinci, dünyada ise 20´nci sırada yer aldı.

Kutluyorum.

KTÜ Maden Mühendisliği Bölümünün 6 profesör, 6 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 7 araştırma görevlisinden oluşan dinamik akademik kadrosuyla nitelikli maden mühendisleri yetiştirmeye devam ederken 3-5 Ekim 2018 tarihlerinde Trabzon´da gerçekleştirilecek 12. Bölgesel Kaya Mekaniği Sempozyumu´na (KAYAMEK 2018) ev sahipliği yapacak.

Bunlar önemli başarılardır.

Alkışlıyorum.

Bütün öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Bugün 56. Akademik yılının açılışını yapacak olan KTÜ´nün kıymetli rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal´a tüm akademik ve idari kadro ile sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.