Zihni AĞIRMAN


ALOOO? SAYIN BAŞKANIM..!


Türkiye´ye Başkanlık Sistemini getiren ve yeni bir dönem başlatan, 24 Haziran seçimleriyle de Devlet Başkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı aradım?

Sağ olsun yoğun işleri arasında baktı telefonuma. 

Alooo?. Sayın Devlet Başkanım. 

-Efendim Zihni. 

Sayın Başkanım öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Allah hayırlı eylesin, Allah yar ve yardımcınız olsun. 

-Sağol Zihni 

Sayın Başkanım? Fazla zamanınızı almayacağım. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Allah sizlere ve hükümetinize zeval vermesin. Kuruluşunu Mustafa Kemal Atatürk´ün yaptığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sizin döneminizde hep dik durmuştur. Başını hiç aşağıya eğmemiştir. Atatürk´ten sonra dünyaya meydan okuyan, kafa tutan, tüm alem-i cihana Dünya 5´ten büyüktür restini çeken tek lider sizsiniz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. 

-Allah razı olsun kardeşim? Bu vatan hepimizin, bu devlet bizim. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye artık tüm dünyada söz sahibi olan bir ülkedir. Tüm dünyayı dolaşıyorum ve bunu anlatıyorum. Dünya da bizi izliyor. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet temel ilkemizdir. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. 

Sayın Devlet Başkanım sizi hazır bulmuşken, Trabzon´un yığınla bekleyen sorunları var. Güney Çevre yolu, Trabzon-Erzincan demir yolu, Kanuni Bulvarı, Yatırım adası, ikinci havalimanı gibi çok sorunumuz var. Bu dönem bu yatırımları görür müyüz? 

-Bak Zihni kardeşim. Ben Trabzon ve Trabzonluları çok seviyorum. Onlar benim kardeşim. Sırtımı dayayacağım insanlar. Ben iki kızımı Trabzonluya verdim. İki damadım da Trabzonlu. Hem siz benden kaç bakanlık istediniz. 

Bir tane Sayın Devlet Başkanım. 

-Eeeee? Ben size kaç tane bakanlık verdim. Dört tane? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu, İçişleri Bakanı Trabzonlu, Hazine ve Maliye Bakanı Trabzonlu, Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Trabzonlu, 16 kişiden oluşan kabinenin 4 bakanı Trabzonlu.  Yetti mi? Karayolları Genel Müdürü Trabzonlu. Eee bir o kadar da bakan yardımcılıkları ve bürokratlar var. 

Allah sizden razı olsun Sayın Devlet Başkanım? 

-Dur Zihni sözüme girme. Bak senin saydığın tüm yatırımlar için bir bakanlık verdim. Güney Çevre Yolunu, Erzincan demiryolunu, Havalimanını, Kanuni Bulvarı için bir bakanlık verdim. Cahit Turhan bakanımız o sorunları çözecek. Yatarım adasını Mustafa Varank bey çözecek. Yaylaları, her türlü güvenliği Süleyman Soylu sağlayacak, bizim damat Berat da paraları verecek. El insaf daha ne istiyorsunuz. 

Sayın Devlet Başkanım fazlasıyla verdiniz. Sizlerin sayesinde Türkiye de Trabzon´da çağ atlayacaktır. Tüm Türk milleti olarak buna inanıyoruz. 

-Bak Zihni kardeşim. Trabzon böyle bir fırsatı Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez yakaladı. Böyle bir imkânı Allah fırsat verdi biz de sağladık. Sizin yapacağınız tek şey milletvekillerinizi rahatsız etmek. Onlar da bakanları rahatsız edecek. Ve Trabzon´daki tüm sorunlar çözülecek. Yeni yatırımlar gelecek. Bak bir şey söyleyeyim sana. Trabzon´a ikinci devlet üniversitesini açtık. Muhtemelen Trabzon Üniversitesine Orhan hocayı rektör olarak atayacağım. Üniversitelerimiz proje üretecek. Oturmayacaklar. Bakanlıkları projeleriyle rahatsız edecekler, kapılarını arşınlayacaklar. 

Sayın Devlet Başkanım Zambiya´da mevkidaşınız Lungu ile görüşmeleriniz var, sizin zamanınızı daha fazla almayayım. Trabzonlulara bir mesajınız olur mu? 

-Çok selam ediyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Bizi duasız bırakmasınlar. Haa bu arada Trabzonspor´a da bir güzelliğim olacak. Hepinizi Allaha emanet ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. 

Siz de Allaha emanet olan Sayın Devlet Başkanım. 

(Bu bir ironidir)